TNO 5G Campagne 2018

TNO start voorlichtingscampagne over 5G

door Redactie IoT Journaal10 oktober 2018

“Je leven in 5G.” Met die slogan is het Nederlandse onderzoeksinstituut TNO een voorlichtingscampagne gestart over wat de opvolger van het huidige 4G mobiele netwerk voor het dagelijkse leven kan betekenen. Met praktijkvoorbeelden, zoals de zelfrijdende auto: letterlijk IoT op wielen.

TNO heeft er een heuse site aan gewijd: ‘Je leven in 5G’. Even los van de taalkundige verhaspeling (het is eigenlijk ‘jouw leven’, maar goed een kniesoor die daar op let), heeft het instituut een aardig overzicht weten te maken van wat 5G ons kan brengen. Of zoals TNO het zelf zegt:

“5G wordt sneller, slimmer, stabieler en veiliger dan 4G. TNO werkt hier intensief aan mee. Zo maken we Europa klaar voor de toekomst. En kunnen we straks alles aansluiten op het internet. Onze auto’s, koelkasten, matrassen en planten. Maar ook alle koeien in Nederland en alle stoeltjes in de Johan Cruijf ArenA. Hoe gaat ons leven er dan uitzien?”

Argeloze consument

De website laat drie toepassingen van 5G zien: de zelfrijdende auto, de slimme landbouw en de slimme sport. Verwacht geen diepgravende technologische uitleg. Daar is het allemaal ook niet voor bedoeld: TNO wil de argeloze consument duidelijk maken dat de komst van 5G niet alleen maar een snellere mobiele toegang tot het internet biedt. Laagdrempelige voorlichting dus. En daar is niets mis mee.

TNO 5G site

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail