Smart City IoT

Twee Smart City infographics: over 5G en IoT-straatverlichting

by Redactie IoT Journaal16 juni 2020

IoTJournaal houdt voor u de ontwikkelingen op het gebied van 5G in combinatie met Internet of Things-toepassingen nauwlettend in de gaten. In Nederland is de snellere standaard voor mobiele (data)communicatie sinds eind april dit jaar in beperkte mate beschikbaar, dankzij operator Vodafone. De verwachting is dat, zodra 5G landelijke dekking heeft en andere operators het aanbieden, organisaties het ook gaan gebruiken voor hun IoT-toepassingen. 5G wordt bijvoorbeeld gezien als dé netwerkinfrastructuur voor grote en complexe IoT-oplossingen zoals zelfrijdende auto’s en slimme steden. En  laat dat laatste nou toevalligerwijs het onderwerp zijn van de twee(!) infographics van vandaag.

Eerst maar de combinatie van 5G en slimme steden. Het idee achter dat ‘huwelijk’ is dat voor omvangrijke en complexe IoT-toepassingen, zoals in een stedelijke omgeving, de bestaande draadloze netwerkstandaarden tegen bepaalde grenzen aan gaan botsen. Zoals de latency of de mogelijkheid om grotere hoeveelheden data op een snelle manier van A naar B te krijgen. Daar moet 5G dan weer een oplossing voor bieden. Wat de economische toegevoegde waarde van de combi 5G-slimme steden is? Dat heeft het Smart City Expo World Congress (een hele mond voor een mondiaal event over slimme steden) uitgezocht en in een overzichtelijke infographic gegoten.

5G IoT Smart City Infographic

Lichtend voorbeeld

Eén van de toepassingen binnen slimme steden-projecten is die van ‘intelligente’ straatverlichting. De voordelen van IoT in combinatie met IoT zijn ook meteen behoorlijk zichtbaar iets (excuses voor de woordgrap). Niet alleen is er flink mee te besparen op energiekosten, maar ook kan het dienen om de veiligheid op straat te verhogen. Hoe dat zit? Ook hier heeft Smart City Expo World Congress de boel op een rijtje gezet in een infographic. Doe er uw voordeel mee.

Smart City Light Infographic