Update IoT

Update: Hoe staat het er nu voor met IoT?

door Redactie IoT Journaal9 augustus 2018

De hausse aan Internet of Things-toepassingen is groot, als wij de persberichten van diverse leveranciers mogen geloven. Ook krijgt de redactie van IoTJournaal op dagelijkse basis de nodige berichten van IoT-eindgebruikers die hetzij een project zijn gestart of juist hebben afgerond. Klopt het beeld dat wij hebben of is te optimistisch? Tijd om eens een update te geven van de Staat van IoT anno 2018.

Een overzicht van waar Internet of Things op dit moment als een set faciliterende technologieën staat: ga d’r maar aan staan. Da’s op zijn minst een aardige uitdaging. Vandaar dat wij de hulptroepen hebben ingeschakeld. Om wat preciezer te zijn: de marktonderzoekers. In dit geval hebben wij gekozen voor het bekende Amerikaanse IDC.

Zeker op de radar

Volgens de IT Decision Makers bij industriële ondernemingen (ITDMs, de beslissers op het gebied van IT-bestedingen) die door IDC zijn ondervraagd, staat IoT zeker op de radar. Een aardig aantal van hen heeft Internet of Things-oplossingen zelfs al in gebruik (24 procent). En als het gaat om alle nieuwe technologieën die bij bedrijven hoog op de agenda staan, dan scoort IoT een keurige derde plaats (na Artificial Intelligence en Machine Learning). Enfin, kijk zelf  maar.

 

State of IoT 2018

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail