Smart City Carlsbad IoT

Use case: Slimme stad bewijst zijn nut in corona-tijd

by Redactie IoT Journaal17 maart 2021

De Coronapandemie raast nog altijd door. Door middel van het invoeren van beperkende maatregelen en het toedienen van vaccinaties wordt wereldwijd verwoed geprobeerd het virus een halt toe te roepen. Slimme steden lijken hierbij een streepje voor te hebben. Dergelijke, op IoT-gebaseerde, oplossingen helpen namelijk bij bijvoorbeeld de distributie van vaccins. Dat is het geval in de Californische Stad Carlsbad, zoals blijkt uit de use case van vandaag.

In de zonnige Amerikaanse staat Californië is de middelgrote stad Carlsbad (circa 103.000 inwoners) met name bekend door de Amerikaanse versie van Legoland, hét amusementspark voor de liefhebber van de bekende Deense bouwstenen voor jong en oud. En het is ook nog eens de stad waar het eerste skateboard park ter wereld is gebouwd. Misschien wat minder bekend, is het feit dat Carlsbad al enkele jaren bezig is om zichzelf te verslimmen, met behulp van diverse IoT-oplossingen.

Slimme vaccindistributie

De verschillende smart city-initiatieven in de Californische stad bewijzen niet alleen hun nut in het ‘normale’ dagelijkse leven: zij zorgen er ook voor dat in de buitengewone tijden van de huidige coronapandemie zaken zoals de distributie van vaccins tegen het virus beter verlopen. Althans, dat zegt David Graham, Chief Information Officer van Carlsbad. Hij vertelt er meer over in een aflevering van CIO Insights, een reeks video-interviews die door netwerkgigant Cisco wordt gemaakt.