AWS Summit IoT 2018

Video: Amazon over AWS en IoT in 2018

by Redactie IoT Journaal30 mei 2018

Ook zo benieuwd naar wat internetgigant Amazon allemaal in petto heeft op het gebied van Internet of Things via zijn cloud computing platform Amazon Web Services? Dan wordt u vandaag op de wenken bediend. Rudy Chetty, Solutions Architect bij AWS, vertelt er alles over in de video-opname van zijn presentatie tijdens de afgelopen AWS Summit (het jaarlijkse Amazon-feestje voor ontwikkelaars).

Een waarschuwend woord aan het begin: wie aan de video-opname begint zonder de bekende thermoskan koffie of een andere versnapering, heeft een lange (en dorstige) zit voor de boeg. Want de presentatie van Rudy Chetty – samen met Eric Martinez, oprichter en CEO van IoT- en dataspecialist Modjoul – duurt maar liefst ruim 50 minuten. Daarmee is het wel weer compacter dan de presentatie van Microsoft over de 2018 IoT-roadmap van zijn cloud computing platform Azure. Die duurt namelijk 88 minuten. Voor de liefhebbers: de bewuste Microsoft-presentatie hebben wij eerder op IoTJournaal gepubliceerd. Overigens is er gelukkig nog altijd zoiets als de pauze- en vooruitspoelfunctie in YouTube.

Edge computing en data analytics

Terug naar AWS en IoT. Volgens Chetty draait het dit jaar allemaal om edge computing en slimme data analytics in de cloud. Daarvoor heeft zijn werkgever al de nodige hulpmiddelen uitgebracht en er komen dit jaar nog veeeeeel meer aan. Datzelfde geldt voor de mogelijkheden om ‘dingen’ te beheren. Maar Chetty kan het beter zelf vertellen. Videootje!