Barilla Bay Oesters IoT Australië

Video: Australische oesterkwekerij optimaliseert met IoT

by Redactie IoT Journaal19 maart 2019

Oesters worden wereldwijd door velen als een delicatesse beschouwd. Het kweken van deze tere schelpdieren is echter geen kinnesinne. Zo zijn de zeevruchten zeer gevoelig voor ziektes, de (zee)waterkwaliteit en de -temperatuur. Om de oesterkweek in goede banen te leiden, is dan ook een behoorlijk intensieve monitoring van al die omgevingsfactoren nodig. Hier komt Internet of Things-technologie te hulp. Zoals te zien is in deze use case video uit Australië.

Op het Australische eiland Tasmanië is oesterkweker Barilla Bay sinds 1980 bezig met het ‘verbouwen’ van oesters. Het bedrijf is één van de grootste producenten in Australië, met export naar Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Azië. Om de kwaliteit en kwantiteit van zijn schelpdierproductie op een constant hoog niveau te houden, moest het bedrijf tot niet al te lang geleden nog vertrouwen op arbeidsintensieve methoden. Een medewerker moest telkens weer de temperatuur van het water meten en watermonsters verzamelen om vervolgens te analyseren. Dat kon beter, bedacht Justin Goc, de managing director van Barilla Bay. Hij ging een samenwerking aan met de Australische IoT-startup The Yield, gespecialiseerd in agrarische technologie. Het resultaat? Kort door de bocht: alle benodigde informatie wordt voortaan door sensoren opgevangen en doorgestuurd naar een app op de smartphone van de oesterkweker.

Talking Heads

Natuurlijk valt er meer te vertellen over de manier waarop IoT wordt toegepast om de oesterkweek te optimaliseren. Dat doet Justin Goc van Barilla Bay dan ook in deze use case video, geproduceerd door het Duitse Bosch (één van de investeerders in The Yield).