5G Ronald van Loon IoT

Video explainer: Ronald van Loon over 5G en IoT

by Redactie IoT Journaal16 februari 2018

Ronald van Loon, director bij het Business Intelligence/Big Data-adviesbureau Adversitement, is zowel IoTJournaal’s vaste gastblogger van het eerste uur als jurylid bij de IoT Awards 2018.  En daar zijn wij blij mee. Hij weet immers waar ie ‘t over heeft: Van Loon wordt gezien als één van de meest invloedrijke figuren op IoT- en datagebied, met zo’n 110.000 volgers op Twitter.

Ronald Van Loon was tot dusver actief met het geschreven woord, getuige een aardig aantal Engelstalige blogs op IoTJournaal en andere sites. Sinds kort is hij echter ook op de visuele toer gegaan met een reeks zelfgeproduceerde video explainers. Korte en informatieve filmpjes waarin hij technologieën uitlegt aan de hand van duidelijke voorbeelden. Wel weer Engelstalig, dus in geval van acute taalnood: klik de optie ‘Transcribe’ op YouTube aan en haal de tekst vervolgens door Google Translate.

5G en IoT

Ditmaal heeft Ronald het over de combinatie van IoT en 5G, de snellere opvolger van 4G, de standaard voor mobiele (data)communicatie. Wat brengt die combi ons? En hoe profiteren gebruikers, operators en andere IoT-marktpartijen er van? Videootje!