Ronald van Loon Youtube AI

Video explainer: Ronald van Loon over AI en IoT

by Redactie IoT Journaal12 december 2017

Ronald van Loon, director bij het Business Intelligence/Big Data-adviesbureau Adversitement, is IoTJournaal’s vaste gastblogger van het eerste uur. En daar zijn wij blij mee. Hij weet immers waar ie ’t over heeft: Van Loon wordt gezien als één van de meest invloedrijke figuren op IoT- en datagebied, met zo’n 110.000 volgers op Twitter.

Ronald Van Loon was tot dusver actief in schrift, met een aardig aantal Engelstalige blogs op IoTJournaal en andere sites. Sinds kort is hij echter ook op de visuele toer gegaan met een reeks zelfgeproduceerde video explainers. Korte en informatieve filmpjes waarin hij technologieën uitlegt aan de hand van duidelijke voorbeelden. Wel weer Engelstalig, dus in geval van acute taalnood: klik de optie ‘Transcribe’ op YouTube aan en haal de tekst vervolgens door Google Translate.

Artificial Intelligence

De eerste video explainer van Ronald gaat over Artificial Intelligence (u weet wel: kunstmatige intelligentie) en hoe dat in de praktijk kan worden toegepast. Bijvoorbeeld door IoT-apparaten ‘slimmer’ te maken. Heldere uitleg voor non-technische managers in ruim acht minuten. Take it away, Ronald!