Ronald van Loon IoT Operators Video Explainer

Video explainer: Ronald van Loon over de Gouden IoT Eeuw

by Redactie IoT Journaal15 maart 2018

Ronald van Loon, director bij het Business Intelligence/Big Data-adviesbureau Adversitement, is zowel IoTJournaal’s vaste gastblogger van het eerste uur als jurylid bij de IoT Awards 2018.  En daar zijn wij blij mee. Hij weet immers waar ie ‘t over heeft: Van Loon wordt gezien als één van de meest invloedrijke figuren op IoT- en datagebied, met zo’n 110.000 volgers op Twitter.

Ronald Van Loon was tot dusver actief met het geschreven woord, getuige een aardig aantal Engelstalige blogs op IoTJournaal en andere sites. Sinds kort is hij echter ook op de visuele toer gegaan met een reeks zelfgeproduceerde video explainers. Korte en informatieve filmpjes waarin hij technologieën uitlegt aan de hand van duidelijke voorbeelden. Wel weer Engelstalig, dus in geval van acute taalnood: klik de optie ‘Transcribe’ op YouTube aan en haal de tekst vervolgens door Google Translate.

‘IoT is goud voor operators’

Voor de operators houdt de opmars van IoT-oplossingen een mooie belofte op meer (en vooral andersoortige) omzet in. Dat lijkt zo’n beetje de mening van iedere marktonderzoeker en IT-goeroe. Ronald van Loon is daar geen uitzondering op. In deze video explainer  van 5:19 minuten lang gaat hij in op de belangrijke ‘Hoe dan?’ vraag. Daarvoor put hij onder andere uit een door hem afgenomen interview met een Edward Fen, vice president of Carrier Business Group Marketing bij de Chinese netwerkeleverancier Huawei. Dat interviewsegment is weliswaar in het Chinees, maar Van Loon heeft gelukkig voor ondertiteling gezorgd. De kern van de video explainer? Data, data en nog eens data gecombineerd met dienstverlening vormen dé kans voor operators om meer en ander geld te verdienen aan IoT-oplossingen. Enfin kijk en luister zelf maar.