Ronald van Loon Video-explainer M2M

Video explainer: Ronald van Loon over financiële IoT-transacties

by Redactie IoT Journaal26 maart 2018

Ronald van Loon, director bij het Business Intelligence/Big Data-adviesbureau Adversitement, is zowel IoTJournaal’s vaste gastblogger van het eerste uur als jurylid bij de IoT Awards 2018.  En daar zijn wij blij mee. Hij weet immers waar ie ‘t over heeft: Van Loon wordt gezien als één van de meest invloedrijke figuren op IoT- en datagebied, met zo’n 110.000 volgers op Twitter.

Ronald Van Loon was tot dusver actief met het geschreven woord, getuige een aardig aantal Engelstalige blogs op IoTJournaal en andere sites. Sinds kort is hij echter ook op de visuele toer gegaan met een reeks zelfgeproduceerde video explainers. Korte en informatieve filmpjes waarin hij technologieën uitlegt aan de hand van duidelijke voorbeelden. Wel weer Engelstalig, dus in geval van acute taalnood: klik de optie ‘Transcribe’ op YouTube aan en haal de tekst vervolgens door Google Translate.

‘Financiële transacties tussen IoT-apparaten’

Apparaten die via het internet met elkaar zijn verbonden, kunnen niet alleen sensordata met elkaar uitwisselen. Met de komst van bijvoorbeeld blockchain-technologie, wordt het ook mogelijk om IoT-hardware onderling financiële transacties uit te laten voeren. Zonder dat daar nog een menselijke hand bij komt kijken. In goed IT-jargon: ‘Smart Contracts‘. Dergelijke transacties zijn ook nog eens te verrijken met data analytics waardoor de fraudegevoeligheid aanmerkelijk moet dalen.

In deze video explainer van 4:10 minuten lang gaat hij in op de mogelijkheden van IoT-transacties. Daarvoor put hij onder andere uit een door hem afgenomen interview met En zijn mening wordt onderstreept door Srinivas Nidugondi, senior vice president bij IT-dienstverlener Mahindra Comviva. De kern van de video explainer? Enfin kijk en luister zelf maar.