Sinclair Hotel IoT

Video: Hoe IoT een oud Amerikaans hotel ‘state of the art’ maakt

by Redactie IoT Journaal2 juli 2020

In de Texaanse stad Fort Worth heeft een hotel, gebouwd in het begin van de 20ste eeuw, grote stappen gemaakt als het gaat om modernisering. Het wordt inmiddels zelfs als één van de meest innovatieve voorbeelden in de hospitality-sector gezien. Dankzij de inzet van IoT-oplossingen. Zoals te zien is in deze video blog van chipmaker Intel.

In 1929 verrees in het Amerikaanse Fort Worth (met ruim 900.000 inwoners de vierde grootste stad in de staat Texas) een in Art Deco-stijl gebouwd hoofdkantoor voor het snelgroeiende oliebedrijf Sinclair Oil Company, opgericht door Harry Ford Sinclair. Het gebouw is in 2015 omgevormd tot een hotel en gaandeweg voorzien van steeds meer high tech voorzieningen. Zo heeft het Sinclair Hotel (inmiddels geëxploiteerd door de hotelketen Marriot Bonvoy) geavanceerde verlichting die met een app kan worden bediend, inclusief het veranderen van de kleurtemperatuur. Verder zijn de kamers voorzien van aanraakschermen en ‘slimme badkamerspiegels’ die ook dienst doen als overmaatse tabletcomputers. En uiteraard kunnen gordijnen en klimaatregeling op afstand worden bediend. De gasten kunnen verder – als zij dat willen – overal in het hotel drankjes en voedsel bestellen via hun telefoon, zonder dat het nodig is om hun locatie door te geven. Dat wordt automatisch bijgehouden. Uiteraard is het inchecken plus de toegang tot de kamers volledig geautomatiseerd. Bij dat laatste vervangt de smartphone de traditionele kamersleutel.

Groene high tech

Verduurzaming gaat bij het Sinclair Hotel hand in hand met technologie. Zo is de klassieke noodstroomvoorziening (een generator op brandstof) vervangen door een omvangrijke Lithium-accu en kunnen de hotelgasten in het fitnesscenter zelf elektriciteit opwekken door minimaal twintig minuten op de hometrainer te fietsen. De opgewekte stroom wordt automatisch aan het elektriciteitsnet teruggegeven. De Amerikaanse chipmaker Intel is één van de hofleveranciers van het hotel. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het bedrijf een vlogger heeft gevraagd om een videootje te maken.  Daarin laat zij zien hoe het is om in een high tech hotel te overnachten. In deze tijden van corona krijgen het zoveel mogelijk contactloos bedienen van allerhande zaken en het contactloos betalen overigens een extra dimensie.