Jurjen Lengkeek IoT Academy

Video interview IoT Congres 2017: Jurjen Lengkeek, IoT Academy

by Redactie IoT Journaal17 maart 2017

Op 14 maart jongstleden was het Rotterdamse Feyenoord stadion het toneel voor een samenkomst van de Nederlandse IoT-markt. Klanten en leveranciers kwamen daar bijeen tijdens de tweede editie van het jaarlijkse Internet of Things congres. De redactie van IoT Journaal (mediapartner van het evenement) was er en deed verslag.

Een groot deel van de IoT Journaal-redactie (twee redacteuren/analisten plus de hoofdredacteur en onze eigen camerajournalist Fred) hebben in Rotterdam een dag lang met IoT-gebruikers en leveranciers opgetrokken. Een bonte verzameling van consultants, hardwareproducenten en dienstverleners stonden klaar om de vragen van een evenzeer bonte verzameling geïnteresseerde gebruikers te beantwoorden. De consensus? Internet of Things is het hype-stadium voorbij en komt zo langzamerhand in beeld als een verzameling technologieën die soelaas biedt voor echte uitdagingen.

Academisch?

De academische wereld was er eveneens vertegenwoordigd. Allereerst in de persoon van keynote spreker Prof. Dr. Emile Aarts (rector magnificus Tilburg University). Maar ook in de persoon van Jurjen Lengkeek, director van de IoT Academy. Ondanks de naam van het instituut waar hij aan verbonden is, gaat het hier niet om een ‘echte’ academie. Wat het dan wel is? Onze camerajournalist Fred legde onder andere Lengkeeks antwoord op die vraag vast. Kijk en luister maar. Videootje!