Erik Peeters Managing Director IoT PN

Video interview: KPN over hun visie op IoT

by Redactie IoT Journaal13 februari 2017

Als er één ‘mainstream’ operator is in Nederland die het IoT-vuur heeft, dan is het KPN wel. Het bedrijf biedt allereerst al een tijdje een landelijk dekkend LoRa-netwerk aan. Vorig jaar december kondigde de operator nog eens aan een tweede IoT-netwerkinfrastructuur te gaan uitrollen: LTE-M. En dan zijn er nog de reguliere ‘Machine-to-Machine’-diensten die het al enige tijd aanbiedt.  Volgt u het nog? Tijd om eens aan KPN te vragen hoe dat nou zit met de IoT-strategie.

Naar verluidt, gaat KPN eind 2017 LTE-M op zijn bestaande Nederlandse 4G-netwerk voor draadloze data- en spraakcommunicatie uitrollen. Tegen die tijd moet ook de nodige LTE-M hardware beschikbaar zijn. Vooralsnog blijft de operator ook met zijn reeds operationele LoRa-netwerk op de IoT-markt actief. Verder biedt het bedrijf nog machine-to-machine communicatiediensten aan op zijn reguliere LTE-netwerk.

KPN IoT-topman Erik Peeters voor de camera

KPN zet zwaar in op The Internet of Things. Zoveel is nu wel duidelijk. Het is een gebied waar de Raad van Bestuur zich zelfs intensief over buigt. Goed nieuws voor Erik Peeters, Managing Director Internet of Things bij KPN. Hij bedenkt de strategie én overziet de implementatie daarvan. Onze camerajournalist Fred toog naar het Rotterdamse hoofdkantoor van KPN om Peeters aan een vragenvuur te onderwerpen. Net zoals hij al eerder deed met de twee IoT-kopstukken van T-Mobile Nederland. Videootje!