Emile Aarts - Tilburg University

Video interview: Prof. dr. Emile Aarts, Rector Magnificus Tilburg University

by Redactie IoT Journaal15 maart 2017

Afgelopen dinsdag was het Rotterdamse Feyenoord stadion eventjes het middelpunt van de Nederlandse IoT-markt tijdens het jaarlijkse Internet of Things congres. De redactie van IoT Journaal was er op volle sterkte en interviewde bezoekers en sprekers. Zoals keynotespreker Prof. dr. Emile Aarts, Rector Magnificus van de Tilburg University.

Aarts kwam tijdens het IoT-congres (georganiseerd door evenementenbureau Heliview) onder andere de Data Scientist-opleiding, die door de Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven gezamenlijk is ontwikkeld. De Jheronimus Academy of Data Science (JADS) moet studenten klaarstomen voor, zoals Emile Aarts het noemt, ‘de meest uitdagende professie van de toekomst’.

Kloof tussen theorie en praktijk

De rector magnificus hoopt met de studie ook een weerwoord te bieden aan de veelgehoorde klachten uit het bedrijfsleven over de kloof tussen opleidingen en de praktijkbehoeften. Enfin, kijk en luister zelf maar. Onze eigen camerajournalist Fred wist Emile Aarts voor de camera van IoT Journaal te krijgen. Videootje!