SAS Talk Messier IoT Big Data Analytics

Video: “IoT? Het gaat om wat de klant er aan heeft!”

by Redactie IoT Journaal28 maart 2017

Internet of Things en Big Data: het is een Siamese tweeling te noemen. IoT-oplossingen leveren een berg gegevens op. Dat is prettig, maar de vraag blijft hoe dat om te vormen is naar informatie waarop beslissingen zijn te nemen. Het antwoord is: analytics software.

Een IT-leverancier die zich al decennia lang richt op de analyse van informatie, is het Amerikaanse SAS. Het bedrijf mag gerust een vreemde eend in de ICT-bijt heten: het is nog steeds privé eigendom, trekt zich niets aan van ‘rare fratsen’ zoals verlies lijden en overnamepogingen én het houdt zich al heel lang bij zijn leest.

Dat eigenwijze is ook een beetje terug te zien in de presentatie van Bob Messier, Vice President, Global Technology & Industry Practices bij SAS. Hoewel hij direct erkent dat IoT ‘Awesome’ is, heeft hij daar wel wat kanttekeningen bij. De belangrijkste opmerking, wat ons betreft? Het gaat om één ding: wat de uiteindelijke klant/afnemer er aan heeft.

Voorspellende gaven

Even door de ‘Wij van WC-Eend adviseren WC-Eend‘-toon heen kijken en er blijft genoeg ‘food for thought’ over. En, minstens net zo vermeldenswaardig: de presentatie van de SAS-man is inmiddels bijna twee jaar oud. Messier beschikt over voorspellende gaven zullen we maar zeggen. Videootje!