LumiWatch

Video: Menselijk lichaam fungeert als aanraakscherm

by Redactie IoT Journaal1 mei 2018

Wetenschappers verbonden aan de Future Interfaces Group, een onderdeel van de Amerikaanse Carnegie Mellon Universiteit, hebben een manier bedacht om aanraakschermen te vervangen: zij gebruiken het menselijk lichaam. Hoe zij dat doen, is te lezen in een keurige ‘paper’ die te downloaden is via IoTJournaal (11 pagina’s, 4,72 Mb, PDF).

Het ontwerp is weliswaar nog in een experimentele fase, maar de technologie erachter zou aardig rijp moeten zijn voor massaproductie, aldus de wetenschappers. Om hun bewering kracht bij te zetten, hebben zij een werkend prototype in elkaar geknutseld: de LumiWatch. Het bestaat uit een zelfontworpen smartwatchachtig apparaat dat om de pols wordt bevestigd. In het slimme horloge zorgt de nodige hardware (15 lumen scanned-laser projector, Qualcomm APQ8026 1.2 GHz quad-core CPU met een 450 MHz GPU, 768MB RAM, 4GB flashgeheugen en een 740 mAh lithium-ion accu) ervoor dat beelden worden geprojecteerd (maximale omvang 40 vierkante centimeters) op bijvoorbeeld de arm of de hand van de drager. Dat is op zich al leuk, maar de wetenschappers zijn een stapje verder gegaan: de geprojecteerde applicaties (bijvoorbeeld een internetbrowser) zijn door middel van handgebaren te manipuleren. Net zoals bij een regulier aanraakscherm.

Wij kunnen uiteraard de elf pagina’s tellende paper van de onderzoekers overtikken, maar veel handiger (en inzichtelijker) is het om de LumiWatch in actie te laten zien. Met duidelijke uitleg van de bedenkers zelf. Bij deze.