IoT Watson IBM Corona

Video: Social distancing op ’t werk met IBM Watson IoT

by Redactie IoT Journaal20 mei 2020

De Nederlandse regering heeft weliswaar onlangs de teugels wat laten vieren, maar er blijven beperkende maatregelen van kracht door de huidige Corona-pandemie. Zoals de ‘anderhalve meter-afstand maatregel‘. Inmiddels zijn er diverse leveranciers die met behulp van IoT de zogenoemde ‘social distancing’ binnen gebouwen faciliteren. Zoals te zien is in de use case video van vandaag.

IT-concern IBM is al langer in de weer met IoT. Het Amerikaanse bedrijf doet dat onder andere met zijn Artificial Intelligenge cloud platform Watson, als het middelpunt van zijn IoT-strategie, aangevuld door eigen cloudplatformen als Bluemix (‘Platform as a Service’, PaaS en ‘Infrastructure as a Service’, IaaS).

Hardware en cloud: voilá

Op basis van Watson heeft IBM nu een oplossing bedacht waarmee binnen gebouwen de anderhalve meter afstand-maatregel in acht kan worden genomen. Inclusief real-time overzichten van waar mensen zich op een gegeven ogenblik bevinden. Hoe? Men neme wat IoT-hardware (beacons) en een cloud platform (Watson). IBM heeft er voor ’t gemak een video aan gewijd.