Smart Crossing IoT

Video: Veilig oversteken door slim zebrapad

door Redactie IoT Journaal13 december 2017

Een ongelukje zit in een klein hoekje. Bijvoorbeeld als kinderen zonder te kijken een straat oversteken. Daar zou IoT-technologie echter een helpende hand in kunnen bieden. Door een slim zebrapad mogelijk te maken, bijvoorbeeld.

Een smart city kan eigenlijk niet zonder slimme oversteekplaatsen. Het liefst zelfs een zebrapad dat ziet of er bijvoorbeeld één voetganger of een grotere groep wil oversteken. Of dat er een kind plotseling de straat over rent.Zo’n zebrapad bestaat. Althans het prototype daarvan. Het gaat om het ‘smart crossing’ zebrapad, dat een initiatief is van de Britse verzekeringsmaatschappij Direct Line, in samenwerking met smart city-specialist Umbrellium, Transport Research Lab (specialist op het gebied van mobiliteit) en studenten verbonden aan het University College London. Het begon allemaal eerder dit jaar als een verkapte publiciteitsstunt, maar inmiddels is de interesse van stedelijke besturen gewekt, zo laat Direct Line weten.

Probleemloos uit te rollen

Hoewel de smart crossing nog niet commercieel verkrijgbaar is, zegt Direct Line dat er weinig in de weg staat voor een officiële marktintroductie. De techniek is betrouwbaar, de fabricage moet eveneens geen probleem zijn en de prijs rijst evenmin de pan uit. Dat laatste zou overigens ook moeten gelden voor het uitrollen van het slimme zebrapad. De werking van (en de technologie achter) de smart crossing is het beste uit te leggen door het in werking te laten zien. Vandaar dat Direct Line een filmpje heeft laten maken. Verhelderend. Videootje!

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail