Renault EZ-GO zelfrijdende auto

Video: Zo ziet Renault de toekomst van de auto

door Redactie IoT Journaal12 maart 2018

Het is inmiddels één van de meest bekende voorbeelden van Internet of Things: de connected, zelfrijdende auto. Het is echter niet alleen een wat modernere variant op ‘paard & wagen’. In potentie heeft het een behoorlijk grote impact op tal van sectoren en bedrijven, van autofabrikanten tot verzekeraars en overheden. En het zal ook de manier veranderen waarop mensen gebruik maken van mobiliteit. Dat vindt automaker Renault nou ook.

Het Franse Renault heeft onlangs, tijdens de jaarlijkse autobeurs in het Zwitserse Genève, met een prototype (de ‘EZ-GO’) laten zien hoe het tegen de connected, zelfrijdende auto aankijkt. Wij herkennen uiteraard de vier wielen, maar daar houdt het zo’n beetje mee op. Verdwenen zijn zaken als een stuur, gaspedalen en de stoel voor de chauffeur. Da’s allemaal niet nodig als de auto zelf rijdt. Vandaar dat de cabine ontworpen is als een huiskamer op wielen.

Exit autobezit

Bij de EZ-GO is het echter niet alleen de binnenruimte die nogal afwijkt van de huidige auto. Renault is uitgegaan van het idee dat individueel autobezit straks nauwelijks meer voorkomt. De EZ-GO (of de productieversies er van) zullen op deel- en afroepbasis beschikbaar worden gesteld. Om de auto boven het niveau van ‘t openbaar vervoer te tillen, biedt de EZ-GO de gebruiker de mogelijkheid om persoonlijke voorkeuren (zoals temperatuur, muziek en dat soort zaken) aan te geven. Die worden dan vervolgens automatisch doorgevoerd in de auto. Het meubilair is een ander onderdeel waarmee de EZ-GO zich onderscheidt van de huidige auto’s. De stoelen/banken zijn individueel in te stellen, tot aan het omtoveren tot een werkplek of een slaapplaats. Want ongestoord slapen, behoort in de zelfrijdende auto nou eenmaal tot de mogelijkheden. Bij het Duitse VAG-concern, om precies te zijn bij Volkswagen, zijn ze ook druk bezig met prototypes waarin andere functionaliteit dan gewoonlijk in de auto de bovenhand krijgt. Ook weer tijdens de Zwitserse autobeurs liet het bedrijf een nieuwe versie van de Sedric zien: een autonoom rijdend busje bedoeld voor personenvervoer-op-afroep. Volkswagen had ‘m overigens al in een eerste variant in 2017 gepresenteerd.

‘Misschien in 2022’

Het zal nog even duren totdat er flinke aantallen EZ-GO’s van Renault op de weg verschijnen. De Franse autofabrikant heeft in potlood het jaar 2022 opgeschreven als het jaar waarin een EZ-GO-achtig voertuig zijn intrede op de markt kan maken. Maar het bedrijf laat zich daar, desgevraagd, ook weer niet op vastpinnen. Enfin, tot die tijd hebben wij een aardige (zij het wat overtrokken idyllische) ‘teaser’ om te bekijken. Videootje!

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail