High Tech Predictions IoT

VodafoneZiggo rolt LTE-M netwerk in Nederland uit

by Redactie IoT Journaal29 juni 2018

De Britse Operator Vodafone laat vandaag weten dat het deze week in Nederland een eigen LTE-M netwerkinfrastructuur met landelijke dekking heeft geactiveerd. Hiermee heeft het bedrijf (in Nederland een fusiebedrijf met kabelaar Ziggo) twee IoT-specifieke netwerken liggen: LTE-M en NB-IoT

LTE-M heeft (in tegenstelling tot NB-IoT) de mogelijkheid om grotere hoeveelheden data te versturen en te ontvangen. Daarnaast is het ook mogelijk spraak over het netwerk te sturen (Voice over LTE). VodafoneZiggo stelt dat gesproken communicatie in combinatie met verbonden apparaten toepassing kan vinden in bijvoorbeeld connected slagbomen of liften. VodafoneZiggo heeft overigens niet het enige landelijke dekkende LTE-M netwerk. Concurrent KPN kondigde in maart dit jaar aan dat het een landelijk dekkend LTE-M netwerk had geactiveerd.

Slimme fietsen

VodafoneZiggo laat in een officieel bericht weten dat er op dit moment al met ‘echte toepassingen’ wordt getest op zijn Nederlandse LTE-M-netwerk. Zo zou IoT-specialist Conneqtech samen met Vodafone energiezuinige LTE-M-oplossingen voor stadsfietsen testen. Met die toepassing kan een eigenaar zijn fiets traceren en beveiligen. Samen met verzekeraar Axa levert Conneqtech momenteel al slimme sloten aan e-bikes van het merk Sparta via het Vodafone-netwerk. VodafoneZiggo: “Deze putten hun energie uit de batterij van de e-bike. Met LTE-M-technologie is dat niet meer nodig.”

Visie en strategie

Benieuwd naar de achterliggende IoT-visie en -strategie van VodafoneZiggo? Dan wordt u op de wenken bediend. Kijk en luister naar het exclusieve video interview dat IoTJournaal onlangs heeft gehad met Marcel Kool, country manager IoT Vodafone Nederland.