GE Kitchen Hub VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Bedien het slimme huis vanuit de keuken!

by Redactie IoT Journaal3 juli 2020

Wat is er nou prettiger dan een megaslimme keukenhulp die u ook nog eens in staat stelt om andere apparaten in het slimme huishouden te bedienen? Niet veel, als wij de huishoudelijke tak van de Chinese leverancier Haier moeten geloven. Diens GE Kitchen Hub staat dan ook centraal in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

GE Appliances is al enige tijd bezig met het ‘connected krijgen’ van het huishouden. Het telde vorig jaar maar liefst 400 met ’t internet verbonden apparaten: van slimme ovens tot internet-koelkasten en kookplaten. Om al die spullen vanaf één centrale plek te kunnen bedienen, is er in 2019 een heuse ‘Kitchen Hub’ en in 2020 een bijbehorende app bijgekomen. Helaas is de Kitchen Hub (nog) niet in Nederland verkrijgbaar. Maar het apparaat is wel in de Verenigde Staten te bestellen. Het prijskaartje van dit moois? Dat is nogal fors. In de VS moet u voor de meest uitgebreide uitvoering het lieve sommetje van 1.399 dollar neertellen.

Videochatten tijdens ’t koken

De Kitchen Hub ziet er uit als een nogal groot uitgevallen touchscreen en is op te hangen aan de keukenmuur. In het display zitten ook nog eens twee videocamera’s, luidsprekers en een microfoon ingebouwd. Eén van de videocamera’s stelt de gebruiker in staat om een oogje in het zeil te houden op wat er op de kookplaat gebeurt. De andere is er om tijdens het koken met iemand een videochatgesprek te voeren. De microfoon moet er op zijn beurt voor zorgen dat spraakcommando’s worden opgevangen (‘Doe de kookplaat uit’). Het Kitchen Hub-aanraakscherm (uiteraard voorzien van ingebakken WiFi voor de internetverbinding) stelt de gebruiker in staat om alle andere slimme apparaten in huis te bedienen. En het kan ook nog eens de recepten tonen die via GE Appliances worden rondgestuurd. Nieuwsgierig geworden? Dan stellen wij voor dat u het wervende promofilmpje bekijkt.