Lumzag IoT Smart bag

VrijdagmiddagVideo: “De slimste rugzak ooit!”

door Redactie IoT Journaal7 september 2018

Jazeker, wij hebben er weer één! Zo’n vinding waarvan je je afvraagt hoe mensen ooit zonder hebben kunnen leven. Wij hebben het over de slimme rugzak. Of beter gezegd: de slimste rugzak ooit. Volgens de makers, althans.

Een rugzak is al lang niet meer voorbehouden aan kampeerders, lifters en overtuigde bergklauteraars. Het is voor velen een ‘must have’ geworden die als handige en trendy vervanging van het oude diplomatenkoffertje (wie kent ‘m nog?) naar het werk of school wordt meegesjouwd. Terwijl de inhoud van de rugzak meer en meer ‘techy’ wordt (van tabletcomputer tot notebook en smartphone), blijft het ding zelf echter nogal dommig en ‘old school’. Dat moet anders kunnen, dachten de bedenkers van de ‘Lumzag’.

Wat kan ie eigenlijk niet?

Achter een niet al te trendy naam (tja, ‘Lumzag’) gaat een heus technologisch hoogstandje schuil. Het is een rugzak gemaakt van carbon fiber, die draadloos smartphones en andere apparaten oplaadt (terwijl ze erin zitten), de eigenaar bijschijnt, bijhoudt wat er aan spullenboel in zit, de locatie van de rugzak zelf doorgeeft, als WiFi-hotspot fungeert én (optioneel, dat wel) de beelden opgenomen door de ingebouwde videocamera naar de smartphone van de eigenaar stuurt.

En dat kost?

Aan ‘s werelds slimste rugzak hangt een aardig prijskaartje. De Lumzag krijgt voor maar liefst 518 Amerikaanse dollars een nieuwe eigenaar. Overigens is het nog niet zover. Het bedrijf achter de rugzak, Lumzag Inc. uit San Francisco, zoekt voor de daadwerkelijke productie nog wat geld: 50.000 dollar om precies te zijn. Het goede nieuws is dat de financiering meer dan rond is. Via een crowdfunding actie op Indiegogo.com heeft de Amerikaanse startup nu al 256.220 dollar op weten te halen. En op het moment van ‘t schrijven van deze VrijdagmiddagVideo zijn er nog zestien dagen te gaan. Wie nu intekent, kan overigens op een aardige korting rekenen. De basisuitvoering van de Lumzag kost dan slechts een luttele 269 dollar. Benieuwd naar dit high tech draagwondertje? Videootje! [Edit: Ook leuk, willen wij de officiële Lumzag-video tonen, gooien de makers er een ander filmpje op. Zucht. Hierbij de nieuwe video van ‘s werelds slimste rugzak!]

 

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail