Atmoph Window 2 IoT Domotica

VrijdagmiddagVideo: “De toekomst van ‘smart living’ is nu al verkrijgbaar”

by Redactie IoT Journaal28 juni 2019

De vrijdagmiddag is voor velen van u het enige dat nog rest van de werkweek. Nog even en dan begint het weekend. Tijd voor alvast wat ontspanning. Maar het liefst wel met een ietwat serieus tech-tintje. Met deze editie van de VrijdagmiddagVideo wordt u weer op de wenken bediend. Want ditmaal brengen wij u ‘The future in smart living, today’.

Hoe hebben wij ooit zonder gekund? Het is een vraag die wij ons ter redactie van IoTJournaal vaak genoeg stellen als er weer eens een Internet of Things-gadget voorbij komt. Zoals de Atmoph Window 2. Alle ‘slimme huis’-accessoires ten spijt, knaagde er kennelijk iets. Het slimme huis werd weliswaar steeds slimmer: met zaken als pratende koelkasten, robotstofzuigers die dubbelen als beveiliger en deurbellen die aan gezichtsherkenning doen. Maar de ramen? Die bleven onverminderd dom. Geen eer aan te behalen voor de gemiddelde fabrikant of tech-startup. Totdat het in 2014 opgerichte Japanse Atmoph zich ermee ging bemoeien.

Eigen kijk op de wereld

Toegegeven, Atmoph heeft de ramen in huis feitelijk ongemoeid gelaten. In plaats daarvan, zijn de Japanners aan de slag gegaan met het raamconcept zelf. Want wat is een raam nou echt? Het biedt een kijkje naar de buitenwereld. En soms is die buitenwereld niet de moeite waard om lang bij stil te staan. Omdat het bijvoorbeeld grauw en grijs weer is. Dat kan beter en slimmer, dacht Atmoph. En zo is de Atmoph Window 2 ontstaan.

Het is een 27-inch display dat qua vorm op een raam lijkt. Verder is het voorzien van de gebruikelijke ‘slimme zaken’ (WiFi-toegang tot het internet, koppeling met de slimme spraakgestuurde assistent Alexa van Amazon en bediening via zowel spraak als gebaren). Maar het verschil zit ‘m in het beeld. De Window 2 wordt namelijk standaard geleverd met 10 verschillende landschapsbeelden. In de vorm van een 15 minuten durende 4K-video met audio (het display fungeert zelf als één grote luidspreker). Atmoph staat er voor garant dat er elke maand weer nieuwe video’s bij komen voor een luttele 5 dollar per video. En u kunt natuurlijk ook eigen video’s uploaden. Of meerdere Atmoph Windows naast elkaar plaatsen voor een maximaal effect. Met andere woorden u krijgt of creëert een andere kijk op de wereld. Kijk, dat is wel zo’n 699 dollar (32 Gb opslagruimte) of 899 dollar (128 Gb opslag) waard.

Hoe dat werkt? Dat kunt u zelf zien, dankzij een promovideo gemaakt door Atmoph zelf.