Coosno IoT Tafel VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Deze slimme tafel hoort in elk huishouden!

by Redactie IoT Journaal26 juli 2019

Er komen op de redactie van IoTJournaal dingen voorbij waarvan je je afvraagt hoe iemand ooit zonder heeft kunnen leven. De Coosno is zo’n ding. Wat het is? Denk aan een tafel met ingebouwde intelligentie, internettoegang en nog veel meer. Het is nog niet op de markt, maar in deze editie van de VrijdagmiddagVideo geven wij u alvast een voorproefje.

Een slimme tafel met Internet of Things-technologie, 360 graden Bluetooth-luidspreker, USB-aansluitingen, 288 programmeerbare LED’s (160.000 kleuren) die ritmisch oplichten, Google Home-ondersteuning, spraakaansturing én een ingebouwde koelkast (met ruimte voor 68 bierblikjes). Een tafel die ook nog eens fungeert als draadloze oplader voor smartphones. En die uiteraard wordt geleverd met een bijbehorende app voor de smartphone. Zeg nou zelf: hoe hebben wij ooit zonder kunnen leven? Dat is precies de gedachte die de bedenkers van de Coosno hebben gedacht. Zij zijn aan de slag gegaan om al die onmisbare elementen te verenigen in een, eh, zullen we het een ‘apart vormgegeven salontafel’ noemen?

Volgend jaar!

Coosno Design, de Amerikaanse startup achter de gelijknamige tafel, noemt het zelf ‘The Smart Coffee Table Redefined’. Over de vormgeving kun je twisten, maar één ding is zeker: met de Coosno haal je in ieder geval weer eens iets anders in huis (verkrijgbaar in een witte of zwarte uitvoering). Hoewel wij – eerlijk gezegd – wel een beetje twijfelen aan de praktische toepasbaarheid van het slimme meubelstuk als feestverlichting. Maar goed. Wij hebben nog alle tijd om over dat specifieke aspect na te denken, aangezien het nog even duurt voordat de Coosno daadwerkelijk verkrijgbaar is. Coosno Design belooft dat het in februari 2020 start met de uitlevering van zijn tafels. Dat kan onder andere door het feit dat zij via de crowdfunding site Indiegogo.com het noodzakelijke startkapitaal hebben binnen weten te harken. Om precies te zijn: 142.984 euro. Wat 1593 procent meer is dan zij oorspronkelijk hadden gehoopt (8.971 euro).

Kost dat?

En dan de hamvraag: wat moet de onmisbare slimme tafel kosten? Dat hangt af van van de gekozen uitvoering. Zo is er de kleinere Coosno Home met een diameter van 50 centimeter en de grotere Coosno Bar (diameter 70 centimeter). Voor de Home vraagt de fabrikant officieel 717 euro. Wie er snel bij is, kan het echter via Indiegogo nog voor een vriendenprijsje bestellen (295 euro). De omvangrijkere Bar staat bij u thuis voor 896 euro Ook hier: via Indiegogo bent u goedkoper uit (358 euro). Benieuwd naar wat u voor die bedragen krijgt? Dan hebben wij voor u de gebruikelijke – tenenkrommende – startupcrowdfundingvideo voor u. Geniet ervan!