Fitto_VijdagmiddagVideo IoT

VrijdagmiddagVideo: Fitter met IoT!

by Redactie IoT Journaal23 september 2022

Het is voor sommigen nog wat ver weg, maar voor je het weet, dient de zomer zich alweer aan. En dan is het natuurlijk goed als er tegen die tijd een mooie ‘beach body’ in de spiegel te zien is. En masse naar de fitness studio maar? Welnee, dat hoeft allemaal niet. Blijf gewoon thuis en gebruik Internet of Things-spullen. Dan komt het allemaal goed. Zoals te zien is in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

“Our mission is to make healthcare service readily accessible and help people make better choices that lead to healthier lifestyle.” Met zo’n ‘mission statement’ kom je even binnen. En dat is uiteraard ook de bedoeling van het Zuid-Koreaanse Olive Healthcare. Het in n2016 opgerichte bedrijf was tot dusver actief met slechts één product, de Bello. Dat is overigens al een IoT-apparaatje waarmee mensen hun hoeveelheid buikvet kunnen meten en in de gaten houden. En nu gaat Olive een stap verder: het beweegt zich in de thuisfitness-markt met de FITTO.

Kost dat dan?

Even los van de slechte woordgrap (‘Fitto’, snapt u ‘m?) in de productnaam, is het apparaatje van Olive Healthcare op papier een mooie aanvulling op de fitness hardware die u in huis kunt halen. Het meet namelijk spiermassa’s en het geeft (dankzij AI en via de bijbehorende app) adviezen – zowel wat work out betreft als voeding – om specifieke spieren verder te ontwikkelen. Ideaal toch? Wie nu meteen naar zijn credit card grijpt, moet helaas nog even wachten: De Fitto is namelijk op dit moment niet te koop. Daar is eerst wat geld voor nodig, bijvoorbeeld om het apparaat te kunnen produceren. Dus heeft Olive een funding campagne op Indiegogo.com gestart. En daar kan uw credit card wel weer voor worden getrokken. Maak bijvoorbeeld gebruik van hun ‘Super Early Bird’-aanbieding: in plaats van 304 euro betaalt u namelijk slechts 182 euro. En u steunt het bedrijfje in hun pogingen om Fitto op de markt te brengen. En die financiële steun via Indiegogo loopt overigens lekker: op het moment van schrijven, is er al door 178 mensen een totaal van 40.922 euro beloofd (oorspronkelijke doel: 15.250 euro). Zij krijgen – zo belooft Olive – in december dit jaar hun Fitto in de bus. En tot die tijd? U raadt het al: tot die tijd is er het promofilmpje!