Julia IoT Keuken Domoitica AI CES 2020

VrijdagmiddagVideo: Haal dit IoT-keukenwonder meteen in huis!

by Redactie IoT Journaal28 februari 2020

Sommigen onder u zijn ongetwijfeld overtuigde (amateur)koks die vol overgave in de keuken staan om de meest exquise maaltijden te bereiden. Anderen komen weer alleen de keuken in om borden en bestek te pakken als de maaltijdbezorger de bestelling heeft afgeleverd. Voor beiden is er echter nu een high tech hulp, dankzij de combinatie van IoT en Artificial Intelligence. In deze editie van de VrijdagmiddagVideo stellen wij u voor aan een heus culinair wonderapparaat.

Leverancier TecPal uit Hong Kong brengt onder de merknaam Cooking Pal, de naam zegt het eigenlijk al, keukenapparatuur op de markt die de thuischef een handje moet helpen. Op een slimme, eigentijdse manier uiteraard. En dat is goed te zien in het nieuwste product van het bedrijf: de Julia. Want deze keukenhulp is niet alleen uitgerust met internettoegang, zoals een IoT-product behoort te hebben. Het maakt ook gebruik van AI-algoritmes en beeldherkenning.

Het kan nog veel meer!

Maar eerst eens de verschillende functies van de Julia voor het voetlicht brengen. Op het eerste oog lijkt het een gewone keukenmixer. Maar, zoals ze op de verschillende home shopping tv-kanalen zeggen: “Het kan veel meer!” Het kan namelijk wegen, koken, hakken, mengen, blenden, kneden, wegen, stomen, vermalen, raspen, opkloppen én emulgeren. Alsof dat niet genoeg is, wordt de Julia ook nog geleverd met een bijbehorende tablet computer, de ‘Smart Kitchen Hub’, uitgerust met een aanraakscherm (uiteraard) en een grote draaiknop. Dat laatste is bedoeld om te gebruiken als uw handen bijvoorbeeld met deeg of een ander ingrediënt besmeurd zijn. Dat scheelt weer een scherm schoonmaken. En natuurlijk kunt u Julia commando’s geven via stemcommando’s, dankzij de ingebakken ondersteuning voor de verschillende slimme spraakassistenten.

AI snelt te hulp

Het wordt nog interessanter als wij naar de IoT-, AI- en beeldherkenningfunctionaliteit van de Cooking Pal Julia kijken. Ligt er bijvoorbeeld een x aantal ingrediënten nog in de koelkast? En u hebt geen inspiratie om daar een mooi gerecht mee te maken? Dan helpt Julia u uit de brand door de ingrediënten te vertalen naar een recept dat ook nog op uw persoonlijke smaakvoorkeuren is toegespitst. En dat voor nog geen 1000 dollar! Hoe het in de praktijk werkt? Dat heeft het televisiestation KING 5 uit het Amerikaanse Seattle voor u in beeld gebracht.