VrijdagmiddagVideo Ring IoT Dronevideo

VrijdagmiddagVideo: Inbrekers komen al vliegend in beeld

by Redactie IoT Journaal26 maart 2021

Een behoorlijk aantal huishoudens is inmiddels voorzien van een berg aan slimme hulpjes waar IoT aan ten grondslag ligt: van deurbellen tot koelkasten en douchekoppen. Het inbrekersalarm hoort daar natuurlijk ook bij. En daar zijn alweer de nodige verbeteringen op gevonden. Zoals een dronevideocamera die automatisch opvliegt als een inbreker het huis binnendringt. Dat is het slimme huis naar een ‘Next Level’ getild, zoals uit deze editie van de VrijdagmiddagVideo blijkt.

Ring, een dochteronderneming van internetgrootgrutter Amazon, staat inmiddels bekend als fabrikant van slimme deurbellen, inbraakalarmsystemen en bewakingscamera’s voor in en rond het huis. Het bedrijf heeft in het najaar van 2020 aangekondigd dat het zijn productreeks van IoT-videocamera’s een ‘belangrijke uitbreiding’ zal geven. Ergens in de loop van dit jaar moet namelijk de ‘Ring Always Home Cam‘ het licht zien. Achter die ronkende productnaam gaat een videocamera schuil die in een drone ingebakken zit. Tot zover niet echt iets nieuws. Maar de drone zit weer in een ‘bakje’ dat binnenshuis wordt opgesteld. Zodra er een inbreker het huis binnentreedt, wordt de drone geactiveerd en staat de ongenode gast keurig op (streaming) beeld. Overigens kan de drone ook zo worden geprogrammeerd dat het op vaste tijden zelfstandig vaste rondjes in het huis vliegt. En uiteraard worden de beelden in real time naar de smartphone of de tabletcomputer van de eigenaar gezonden.

Nog even geduld

Wie de Ring Always Home Cam (adviesverkoopprijs circa 250 Amerikaanse dollars) direct al wil bestellen: helaas. Zoals gezegd, is het apparaat er nog niet. Even geduld hebben tot ‘ergens in de loop van 2021’. Tot die tijd hebben wij in ieder geval nog de promofilm.