Commitment Rings Cornetto

VrijdagmiddagVideo: IoT als serieuze relatiehulp

by Paul21 oktober 2016

Het kan zelfs de beste relatie een stevige deuk bezorgen als één van de partners (zonder de ander) alvast een aantal afleveringen van hun beider favoriete tv-serie vooruit kijkt. Vreemdgaan met Netflix, zullen we maar zeggen. Is hier een high tech-oplossing voor? Natuurlijk!

De oplossing voor dit relatievraagstuk kwam eerder dit jaar uit een onverwachte hoek. Unilever, de voedingsmiddelen gigant, kondigde via zijn ijsmerk Cornetto aan dat het met ‘Commitment Rings‘ op de markt zou komen. Dit paar ringen zou NFC-technologie bevatten en werd vergezeld van een app (iOS en Android). De twee partners konden via de app opgeven welke Netflix-serie zij alleen met z’n tweetjes zouden bekijken. Vervolgens werd de bewuste serie geblokkeerd totdat de twee ringen bij de smartphone werden gedetecteerd.

Een geweldige IoT-oplossing voor een levensgroot probleem. En ook mooi dat een ijsmerk ermee kwam. Op 31 maart 2016. Nog één keer de aankondigingsdatum? 31 maart 2016. Dat is…inderdaad: één dag voor 1 april. Jammer, het had zo’n mooi product kunnen zijn.

Tot er een echte oplossing komt, hebben wij nog altijd de beelden. Videootje!