Pawtocol AI Blockchain IoT VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: IoT en Blockchain in dienst van het huisdier

by Redactie IoT Journaal4 oktober 2019

Volgens startup Pawtocol is het iets dat menige bezitter van een huisdier graag wil: data over zijn/haar trouwe metgezel verzamelen en delen met gelijkgestemden en op maat gesneden aanbiedingen van leveranciers krijgen. Het is in ieder geval de basisgedachte achter de Pawtocol-community die nu al zo’n kleine twee jaar bestaat.

Een aardige aantal fabrikanten van IoT-hardware heeft zich inmiddels vol overgave gestort op de markt van liefdevolle huisdierenbezitters. Fido is tegenwoordig aardig vol te hangen met allerhande wearables waarmee onder andere zijn locatie en gezondheid valt af te lezen. Pawtocol heeft overigens ook zijn eigen wearables voor honden uitgebracht, uitgerust met Blockchain-technologie.

Universal Pet Income

Al die IoT-apparaten leveren waardevolle gegevens op voor ’t baasje én voor tal van andere partijen. Zoals dierenartsen en aanbieders van dierenvoer. Maar om dat zomaar weg te geven? Data is immers het nieuwe goud, zo lezen wij weleens. Als je data met anderen deelt, dan is het niet zo gek om daarvoor te worden beloond. Daar hebben de oprichters van Pawtocol ook rekening mee gehouden. Om het een en ander nog aantrekkelijker te maken, krijgen de data delende huisdierenbezitters namelijk ‘Universal Pet Income’. Dat ‘basisinkomen’ wordt uitgekeerd in de vorm van UPI Tokens, virtuele valuta gebaseerd op… jawel: Blockchain-technologie. De UPI Tokens kunnen vervolgens binnen de Pawtocol-community worden ingewisseld voor de op maat gesneden diensten en producten van de aangesloten marktpartijen. Iedereen blij, toch? Kijk zelf maar hoe het werkt. Want daar is een keurig filmpje over gemaakt.