VrijdagmiddagVideo Nutrio IoT

VrijdagmiddagVideo: IoT helpt coronakilo’s te vermijden!

by Redactie IoT Journaal23 april 2021

Tijdens de coronapandemie hebben de beperkende maatregelen er onder andere voor gezorgd dat mensen met een eh, aparte haarcoupe rondliepen (‘coronakapsel’) en dat er ongemerkt wat ‘coronakilo’s’ bij zijn gekomen. Dat laatste heeft – los van het feit dat de gang naar de sportschool onmogelijk was – ook te maken met het ‘coronavoedsel’ dat via bezorgdiensten in huis kwam. Gelukkig is daar wat aan te doen. Door bijvoorbeeld zelf de maaltijd te bereiden. Met inzicht in de voedingswaarde en calorieën. Dankzij IoT kan dat allemaal zonder rekenwerk en het raadplegen van tabellen. Zoals te zien is in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

Geen giswerk meer als het gaat om voedingswaarde en calorieën van zelfbereide maaltijden. Dat is in het kort de belofte die Duitse startup Aurora Lifescience doet met zijn ‘Nutrio‘, een high tech-variant van het aloude houten keuken hakblok. Met zaken als IoT, NFC-technologie en AI-algoritmes gekoppeld aan beeldherkenning waarmee onverpakte ingrediënten en verpakte levensmiddelen (via de barcode) automatisch worden herkend. Met uiteraard een bijbehorende app voor de smartphone of tablet computer.

Kost dat?

De Nutrio is nog geen feit: het is een project waarvoor de makers via de crowd funding site Indiegogo geld willen ophalen, zodat de productie ervan kan worden verwezenlijkt. In principe heeft Aurora Lifescience zo’n 20.000 euro nodig. Dat is inmiddels ruimschoots binnengeharkt. De teller staat op het moment van schrijven op een luttele 81.518 euro (276 investeerders), met nog 20 dagen te gaan voordat de inschrijving sluit. De deal waar men voor kan intekenen is op zich wel interessant genoeg. Financieel gezien dan. Want in plaats van 399 euro (adviesverkoopprijs) hoeft u slechts 299 euro te betalen voor de Nutrio. In december 2021 moeten de eerste exemplaren van de Nutrio naar de klantenkring worden verstuurd. Benieuwd naar wat u krijgt als voor het slimme keuken hakblok gaat? Kijk dan aandachtig naar het wervende filmpje van Aurora Lifescience.