VrijdagmiddagVideo Bluvy IoT

VrijdagmiddagVideo: IoT-spiegel onder de douche!

by Redactie IoT Journaal17 maart 2023

Een connected spiegel is tegenwoordig geen unicum meer. Zo’n op IoT-gebaseerd apparaat is bijvoorbeeld te vinden in een moderne badkamer. Maar tot nu toe schitterende het door afwezigheid in de douchecabine. Een enorm gemis, toch? Gelukkig komt daar verandering in. Zoals te zien is in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

Een IoT-spiegel voor de badkamer, als doe-het-zelf-pakketje of als een speciale uitvoering voor de fitness-enthousiast: het is allemaal al te verkrijgen. Maar wie streaming muziek wil horen tijdens het douchen én tegelijkertijd een slimme spiegel nodig heeft voor bijvoorbeeld het scheren gezichtshaar, kan helaas nergens terecht. Hoewel: als het aan de Amerikaanse startup Bluvy ligt, laat een oplossing hiervoor niet lang op zich wachten. Het bedrijfje heeft de Bluvy bedacht, ‘The Ultimate Shower Gadget: Showering Reinvented’.

Het duurt te lang: we wachten al een tijdje

De Bluvy is in essentie een waterdichte verwarmde spiegel met ingebouwde connectiviteit (Bluetooth 5.0 en WiFi), twee speakers (3 Watt) en verlichting (zowel ‘gewone leds’ als desinfecterend UV-licht). Via een USB-aansluting is de ingebouwde lithium-accu (circa 20 uur ‘speeltijd’) van de Bluvy op te laden. Da’s alles. Oh ja, het apparaatje hoeft niet met schroeven of iets dergelijks te worden geïnstalleerd in de douche. Dat gaat namelijk simpelweg met een ‘plakker’ op de wand. Klinkt ideaal toch? Er zijn echter twee kleine kanttekeningen. Allereerst is er de prijs. De Bluvy heeft een adviesprijs van 423 euro. Daar kan via intekening op een crowdfunding campagne op Indiegogo.com wel wat van af: dan hoeft er ‘slechts’ 282 euro voor worden neergeteld.

En dan de tweede kanttekening. De Bluvy zou oorspronkelijk in oktober 2022 naar de crowdfunders worden verstuurd. Dat is niet gebeurd. Op de campagnepagina van Indiegogo.com staat nu augustus 2023 als de maand waarop de slimme spiegel zijn weg naar de klanten gaat vinden. De uitvinder van en ondernemer achter de Bluvy laat weten dat hij echt geen oplichter is en dat hij zijn ‘al zijn spaargeld’ in het project investeert. Tja. Laten we het wervende filmpje nog maar eens bekijken.