VrijdagmiddagVideo SmartSlydr IoT

VrijdagmiddagVideo: IoT verslimt deuren en ramen!

by Redactie IoT Journaal3 september 2021

Of het nu een slimme koelkast is of een intelligente spraakassistent: we verslimmen zoveel mogelijk in en rond het huis. Met dank aan IoT als onderliggende technologie. En toch blijft er nog wat te wensen over. Bijvoorbeeld omdat er nu eenmaal oudere spullen in huis staan die alleen door een – doorgaans kostbare – vervanging zijn te verslimmen. Zoals schuifdeuren. Gelukkig is daar met IoT ook een mouw aan te passen. Hoe? Dat laten wij u in deze editie van de VrijdagmiddagVideo zien.

De slimme koelkast geeft zelf boodschappen door, een antwoord op een prangende vraag komt via de slimme spraakassistent en uw huisdier wordt continu in de gaten gehouden door een intelligente robot. Alleen de schuifdeur en het raam moet u nog steeds handmatig open en dicht doen. Het is nogal een domper. Maar daar komt nu een einde aan. Het Amerikaanse bedrijfje LycheeThings heeft er namelijk wat op gevonden. Met behulp van diens SmartSlydr is ook die laatste hobbel op het pad naar het ultieme slimme huis te nemen.

Doe-het-zelf

Voor een slimme bediening van (schuif)deuren en ramen wordt er wel een beroep gedaan op de doe-het-zelf-kunsten van de eigenaar. U moet zelf aan de slag om die oude spullen naar de 21ste eeuw te tillen. Maar het valt wel mee, als wij LycheeThings moeten geloven. Even de instructievideo’s bekijken, wat gereedschap hanteren en hoppa: ook dit deel van uw huis is voortaan via een app of zelfs de slimme spraakassistent te bedienen en te monitoren. Maar voordat het zover is (u raadt het al), moet er eerst wat geld zijn om het prototype van de SmartSlydr naar productierijpe exemplaren te tillen. En daarvoor wordt een de crowd funding campagne op Indiegogo.com ingezet. Met een relatief bescheiden einddoel: slechts 8.421 euro. Inmiddels is dat bedrag al ruimschoots gehaald (de teller staat op 10.561 euro), terwijl er nog 23 dagen zijn te gaan. De mensen die hebben ingetekend, kunnen uiteraard op een financieel voordeeltje rekenen. In plaats van 449 Amerikaanse dollars per SmartSlydr betalen zij 299 dollar. In maart 2022 moeten zij hun bestelde exemplaar in ontvangst kunnen nemen. Een klein detail: vooralsnog verkoopt LycheeThings zijn waar alleen in de Verenigde Staten. In de rest van de wereld moeten belangstellenden het vooralsnog met het wervende crowdfundingfilmpje doen.