Pebby Hond IoT

VrijdagmiddagVideo: IoT voorkomt eenzaamheid honden

by Redactie IoT Journaal14 april 2017

Huisdiereigenaren vormen een dankbare doelgroep voor startups die een domotica-product proberen te bedenken. Da’s ook niet zo vreemd, aangezien er per eigenaar jaarlijks duizenden euro’s worden uitgegeven aan de verzorging van een hond of kat. En dan is er nog de emotionele band met het dier. Dat maakt het alleen maar makkelijker om een IoT-product te slijten. Zelfs al is het nut nogal discutabel.

De bedenkers van de ‘Pebby Smart Ball’ hebben het spelletje helemaal door. Zij kwamen met dé IoT-oplossing voor een gigantisch probleem: eenzame honden en hun werkende eigenaren. Ga maar na. Als de baasjes aan het werk zijn, dan is Fido veroordeeld tot het alleen door ‘t huis heen banjeren. Of om domweg te liggen wachten totdat er eindelijk iemand thuis is. Zou het niet mooi zijn als je als hondenbezitter vanaf kantoor met Fido kon spelen? Ja toch? Kijk en dan is er zomaar een antwoord op die vraag: de Pebby, een bal die op afstand (via WiFi/Bluetooth) kan worden bediend. Inclusief een ingebouwde HD-camera met beeldstabilisatie om op de smartphone te kunnen zien hoe Fido uit zijn dak gaat met de bewegende bal. En dan is er ook nog de bijbehorende sensor die aan de halsband van de hond wordt geplaatst. Daarmee krijgt het baasje de nodige informatie over het welzijn van ‘t dier. Wat ‘t kost? Een schamele 249 dollar! Oh ja, dat waren wij bijna vergeten te melden: de Pebby is ook geschikt voor katten.

Miljoentje is binnen!

Op de crowdfunding site Indiegogo heeft de Pebby op 6 april dit jaar de publieke financieringsronde met daverend succes weten af te sluiten. Het doel is met een funding van 1018 procent ruimschoots gehaald. In totaal hebben hondeneigenaren wereldwijd een bedrag van 534.768 dollar gestort om de Pebby van ‘vapourware’ naar realiteit te krijgen. En dat is niet de enige geldstroom van de startup. Op een andere crowdfundingsite (Kickstarter.com) is ook een aardig bedrag binnengehaald: 509.227 dollar. In totaal komt dat op 1.043.995 dollar. Kassa!

November 2017 D-Day

Nog dit jaar (in november om precies te zijn) wil het team achter Pebby de eerste exemplaren gaan versturen. Wat wij wat apart vinden, is dat zij tot dusver nog geen tijd hebben gehad om een eigen website te maken. Maar goed, een kniesoor die daar op let. De oprichters Maxim Kolin en Hansen Goh (beiden woonachtig in Singapore) hebben ‘t vast te druk met de productie van de Pebby. Hoe dat apparaat nou eigenlijk werkt? Videootje!