VrijdagmiddagVideo IoT Nagels

VrijdagmiddagVideo: IoT zorgt ook voor perfect gelakte nagels!

by Redactie IoT Journaal16 april 2021

Pas bij extreme omstandigheden merk je hoe afhankelijk mensen zijn van bepaalde zaken die tot dusver voor lief werden genomen. De coronapandemie heeft dat inzichtelijk gemaakt. Mensen moesten bijvoorbeeld plotseling hun periodieke kappersbezoek, restaurantgang en kroegentochten missen. Een pijnlijk gemis. Zowel voor bezoeker als uitbater. En dat geldt ook voor de gang naar de nagelstyliste. Daar is echter een oplossing voor gevonden, met dank aan IoT als basistechnologie. Zoals te zien is in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

Een ‘robot’ die perfect nagels weet te lakken én die vervolgens ook de boel droogt. Het liefst uiteraard met een internetconnectie, een breed assortiment van navulbare nagellakpatronen én een bijbehorende app waarmee zaken zijn in te stellen en het resultaat op sociale media valt te delen. Hoe fijn zou dat zijn? Niet getreurd: de Amerikaanse-Israëlische startup Nimble Beauty claimt dat namelijk in de praktijk te kunnen omzetten met zijn ‘Nimble’-nagellakrobot. Het apparaat voldoet namelijk aan alle eisen die wij net hebben geschetst.

Kost dat?

Grijp niet direct naar de creditcard om de Nimble te bestellen: het apparaat is namelijk nog niet op de markt. Wel loopt er op dit moment een crowd funding campagne op Kickstarter.com om geld op te halen voor de productie van het apparaat. En dat lijkt behoorlijk succesvol. Op dit moment staat de teller op 552.355 euro, nogal meer dan het oorspronkelijke financieringsdoel van het bedrijf (20.907 euro). Met dank aan 2.145 geïnteresseerden die in een vroeg stadium geld willen schokken. En er zijn nog 42 dagen te gaan tot het einde van de campagne. Interesse? Wie intekent op de campagne, krijgt een korting van 150 dollar op de officiële verkoopprijs van het apparaat: voor ‘slechts’ 249 dollar komt een pakketje met een Nimble, 3 nagellakcapsules, de appgegevens én een oplaadkabel in oktober 2021 uw kant op. Tenminste, als er tegen die tijd duidelijkheid is over de vraag of er door het bedrijf ook naar Nederland wordt verscheept. In ieder geval hebben wij de promofilm voor u. Om de tijd te doden en het wachten te verzachten.