VrijdagmiddagVideo IoT BBQ Traeger

VrijdagmiddagVideo: IoT zorgt voor perfecte BBQ!

by Redactie IoT Journaal12 februari 2021

Een aardig deel van Nederland zit verlangend naar de ijsvorming op riviertjes, meren en opgespoten veldjes te kijken. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat het verlangen naar een barbecue-festijn nu even op een laag pitje staat. Maar voorpret op een zonnig buitenzijn met eten van de BBQ kan altijd toch? Zelfs al is het E-woord al gevallen. Vandaar dat IoT Journaal u alvast naar warmere sferen brengt met deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

Verkoolde steaks, verbrande maiskolven en zwartgeblakerde vismoten: helaas komt het nog steeds voor bij het barbecueën. En dat terwijl het helemaal niet nodig is. Want IoT biedt ook hier de helpende hand. Zoals de Amerikaanse fabrikant Traeger laat zien met zijn Ironwood 650 BBQ. Het apparaat is voorzien van ‘WiFIRE’-connectiviteit (de woordgrap is hopelijk duidelijk genoeg, want een afgeleide van WiFi) en heeft diverse sensoren aan boord om bijvoorbeeld de temperatuur te meten. Daarnaast zit er ook nog een ventilator in om het vuurtje (op basis van pellets) een beetje op te stoken of de rook mooi rond te blazen.  Als klap op de vuurpijl is er nog een bijbehorende app, waarop het een en ander in de gaten is te houden en waar de nodige recepten zijn te vinden.

Geinig voor weinig?

De Ironwood 650 is voor Amerikaanse begrippen een niet al te groot apparaat. In Nederland behoort hij echter al snel tot de wat forsere modellen op de markt, met een capaciteit voor acht kippen. Of een vegetarische equivalent daarvan. De prijs van de Ironwood 650 is eveneens aan de ruime kant. In de Verenigde Staten moet u er 1.199,99 dollar voor neertellen. Wie ‘m in Nederland wil aanschaffen, moet rekenen op zo’n 1.599 tot 1.699 euro. Eerst even kijken naar de werking van het apparaat, voordat u hem in huis haalt? Dat kan uiteraard. Dankzij het altijd prettige Amerikaanse promofilmpje van Traeger.