Michelin

VrijdagmiddagVideo: Michelin toont ‘banden als een dienst’

by Redactie IoT Journaal16 juni 2017

De Franse bandenfabrikant Michelin is niet vies van een uitstapje buiten de eigen comfort zone. Dat is al eerder gebleken met bijvoorbeeld de introductie van routeplanners, gidsen en de bijbehorende Sterren voor toprestaurants. Het bedrijf heeft dat buiten-de-hokjes-denken nu ook weer toegepast. Maar dan met de nieuwste technologieën.

Michelin heeft IoT, Connected Car, Machine Learning én 3D-printing op één hoop gegooid. Het resultaat van deze vingeroefening? Banden als een dienst (‘Tyres as a Service’, TaaS). Waarom zou je met de connected car van morgen nog naar een bandenspecialist of een autodealer moeten gaan om ze te vervangen? Waarom kun je de auto niet domweg andere banden (bijvoorbeeld winteruitvoeringen) printen terwijl je wacht? En waarom moet er überhaupt lucht worden gepompt in die dingen?

Het antwoord op al die legitieme vragen is te zien in een futuristisch uitziend filmpje waarin gelukkige mensen figureren die dankzij Michelin niet meer naar de garage hoeven om banden te wisselen. Videootje!