Airbolt GPS Tracker IoT VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Nooit meer iets of iemand kwijt dankzij IoT

by Redactie IoT Journaal18 september 2020

Heel lang geleden, kwamen de eerste zogenoemde ‘keyfinders‘ op de markt. Sleutelhangers die je aan een bos sleutels kon bevestigen en die op een fluitsignaal reageerden. Een ideale manier om ervoor te zorgen dat je altijd wist waar de sleutels waren. Even fluiten en klaar. Da’s anno 2020 een wel heel erg low-tech oplossing. Dat vond een Australisch bedrijf ook. Vandaar dat het met een high tech-IoT oplossing voor het kwijtraken van spullen (of mensen en huisdieren) is gekomen. Wat dat is? Dat ziet u in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

Nooit iets of iemand kwijt zijn. Da’s de claim van AirBolt, een in 2015 opgerichte Australische producent van IoT-hardware bedoeld voor huishoudelijk gebruik. De oplossing van AirBolt is een handzaam apparaatje waarin zowel een GPS-tracker zit als de nodige ondersteuning voor IoT-specifieke mobiele connectiviteitsstandaarden LTE-M en NB-IoT). Volgens AirBolt onderscheidt de AirBolt GPS zich verder door een spaarzaam energieverbruik, waardoor het zo’n jaar lang op een acculading kan werken (oplaadbaar via USB-C). Daarnaast bevat het apparaatje sensoren waarmee beweging en temperatuur worden gemeten. Volgens de maker zijn die alvast ingebouwd voor functionaliteit die ‘in een later stadium’ zal worden uitgerold. De (wereldwijde) locatie van de GPS Tracker is live via een bijbehorende app op een smartphone of tablet computer te volgen.

Plenty pegels

AirBolt heeft wat geld nodig om zijn AirBolt GPS van idee naar een productieklaar stadium te krijgen. Dus is er een crowd funding actie gestart via het platform Kickstarter.com. En dat lukt bijzonder goed. Kennelijk zijn er duizenden mensen die met smart zaten te wachten op een high tech uitvoering van de aloude keyfinder. Op het moment van schrijven, hebben 4.763 mensen zich bereid gevonden om geld te storten. In harde pegels uitgedrukt, heeft AirBolt al 572.329 euro binnen weten te halen. Het oorspronkelijke financieringsdoel was overigens een bedrag van 30.896 euro. Zij krijgen hun exemplaar in december 2020 uitgeleverd, hopelijk nog op tijd voor Kerstmis. Ook geïnteresseerd? Dan heeft u nog zes dagen om via Kickstarter.com een exemplaar met korting te bestellen (115 Australische dollars in plaats van 209,95 Australische dollars). Eerst maar eens kijken hoe zo’n ding werkt voordat u bestelt? Dat kan natuurlijk ook. Dankzij een promofilmpje vervaardigd in opdracht van AirBolt.