VElo2 Beeline IoT

VrijdagmiddagVideo: Ontdek je plekje op de fiets. Met IoT!

by Redactie IoT Journaal25 juni 2021

Nu het weer zo nu en dan wat beter wordt in Nederland, klimt een aardig deel van de bevolking op de fiets. Gezonde lichaamsbeweging die je soms langs de mooiste plekken voert. Om dat ‘soms’ te elimineren, is een goede fietsroute cruciaal. Zodat je altijd de mooiste plekken ziet. En dat kan. Dankzij IoT. Zoals in deze editie van de VrijdagmiddagVideo is te zien.

Fietsnavigatiecomputers zijn er al wat langer in verschillende soorten en mate. Toch blijft het allemaal wat gebroddel in de marge. Althans, dat vindt de Britse fabrikant Beeline. Het Londense bedrijf had al een eigen visie op de fiets- en motornavigatiecomputer in een product gevat (de Velo), maar nu komt er een beter vervolg op: de Velo 2. Verrassende modelnaam, overigens.

Kost dat dan?

De Velo2 ziet er nagenoeg hetzelfde uit als zijn voorganger: een cirkelvormig, waterdicht, apparaatje met een prominente display (200×200 pixels, 32 mm groot) waarop diverse informatie te zien is. Zoals de actuele snelheid en een navigatie-aanduiding. Maar onderhuids zou er het nodige aan zijn gesleuteld. Zo belooft Beeline dat het er een ‘off the grid’ kompas in zit. Er zit zelfs een ‘Verwachte Aankomsttijd’-functie in. En uiteraard (want IoT) kunt u fietsroutes van anderen downloaden en ook uw eigen fietsroutes met derden delen. En nog veel meer, aldus Beeline. Een klein detail: het apparaat is er nog niet. Want de fabrikant wil eerst geld ophalen voordat er tot productie word overgegaan. Daarvoor heeft het een crowd fundingcampagne opgezet bij Kickstarter.com. En dat loopt aardig storm. Het oorspronkelijke financieringsdoel van 16.750 euro is meer dan gehaald. Op het moment van schrijven staat de teller op 279.150 euro, met nog 21 dagen te gaan. Met dank aan 3.696 fietsliefhebbers. Zij hebben minimaal zo’n 69 euro gestort voor een exemplaar (adviesverkoopprijs 89 euro). In februari 2020 kunnen zij hun Velo2 verwachten, belooft Beeline. Nieuwsgierig geworden? Gelukkig voor u is er het flitsende promotiefilmpje van de Vel02.