Alexa Amazon stem kwijt VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Paniek! Slimme assistent raakt stem kwijt!

by Redactie IoT Journaal21 september 2018

Of het nou Siri van Apple is of Amazon’s Alexa: één van de handigheden van de slimme persoonlijke assistent is het feit dat het naar gesproken opdrachten luistert. En ook keurig terugbabbelt. Da’s wat lastig als de AI-software zijn of haar ‘stem kwijtraakt’. U leest het goed: ook programmatuur kan last krijgen van overspannen stembanden. Wat te dan te doen? Ook weer simpel: zorg voor vervanging. Zoals in deze VrijdagmiddagVideo is te zien.

Even wat context voordat wij u de VrijdagmiddagVideo laten zien. In de Verenigde Staten is de jaarlijkse Super Bowl in februari hét feest voor liefhebbers van American Football. De twee strijdende teams zijn de kampioenen van de American Football Conference en National Football Conference, de twee professionele competities die verenigd zijn onder de National Football League. Genoeg sportgepraat. Wat de Super Bowl ook bijzonder maakt, is het feit dat ’t festijn jaarlijks meer dan 100 miljoen televisiekijkers trekt. Geen gering aantal. Iets dat adverteerders ook hebben uitgevogeld. Zij spenderen dan ook veel geld, heel veel geld zelfs, aan hun reclamefilmpjes die tijdens de Super Bowl worden uitgezonden.

Vervangers voor de slimme assistent?

Het internetconcern Amazon snapt het belang van goede Super Bowl-commercials. Zo goed zelfs dat het een aardige duit heeft gespendeerd aan het maken van een dergelijk reclamefilmpje. Van gecaste acteurs tot het productieteam en regisseur: geen moeite of dollar is gespaard. Waar Amazon dat geld aan heeft uitgegeven? Een commercial die uitgaat van een ‘worst case scenario’: de slimme persoonlijke assistent Alexa raakt haar stem kwijt. Wat te doen? Vervangers inzetten? Dat kan. Maar of het nou echt zo’n goed idee is? Kijk zelf maar. Videootje!