Litter-Robot IoT VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Schone handen voor kattenbezitters dankzij IoT!

by Redactie IoT Journaal26 juni 2020

Het is een karweitje dat kattenbezitters met de nodige tegenzin doen: de kattenbak schoonmaken. Het is dan ook niet zo vreemd dat er inmiddels – mede dankzij IoT – de nodige high tech oplossingen voor zijn. Zoals de LavvieBot S, die al eerder bij IoT Journaal aan bod kwam. En d’r is nog een IoT-kattenbak die onze aandacht opeist: de Litter Robot. De ideale combinatie van IoT en robotica. En ook een ideaal onderwerp voor de VrijdagmiddagVideo van IoTJournaal.

Een robot die de kattenbak schoonmaakt, zodat het huisdier niet meer met minder schone poten door het huis rondloopt. En die keurig tal van essentiële gegevens – via het internet – naar een bijbehorende app stuurt. Denk aan informatie over hoe vaak de kat zijn of haar behoefte doet en hoe vol de robot-kattenbak is. Wie wil dat nou niet? In 1999 was dat ook de gedachte van Brad Baxter, een ingenieur uit het Amerikaanse Auburn Hills (Michigan). Hij erfde twee katten en kreeg te maken met ’t onvermijdelijke schoonmaken van de kattenbak. Dat moet toch slimmer en vooral minder vervelend kunnen, zo vond hij. Het was de basis voor de eerste Litter Robot en de start voor zijn bedrijf AutoPets.

Schone handen!

Dat kattenbezitters wel brood hebben gezien in een volautomatische, connected, kattenbak is 21 jaar later wel duidelijk. AutoPets wist in 2015 een omzet te boeken van circa 7 miljoen dollar. Die jaaromzet steeg naar een keurige 40 miljoen dollar in 2019. Allemaal dankzij de grote hoeveelheid kattenbezitters die het vuile werk liever aan een robot overlaten. Inmiddels is er de derde generatie Litter Robot. Het apparaat is weliswaar geen koopje, maar voor 499 dollar houdt u in ieder geval schone handen. Hoe het werkt? Dat wordt allemaal duidelijk in de promofilm van Litter Robot.