VrijdagmiddagVideo AiT Smart One bureau IoT

VrijdagmiddagVideo: Slim bureau nodig?

by Redactie IoT Journaal13 mei 2022

De werkplek heeft – zeker de afgelopen twee coronajaren – een flinke verandering doorgemaakt. Jammer genoeg heeft het bureau niet eenzelfde evolutie meegemaakt. Maar er gloort hoop! Dankzij IoT uiteraard. Zoals wij in deze editie van de VrijdagmiddagVideo laten zien.

Kijk, een bureau is ook maar een ‘dom’ meubelstuk. Daar moet wat aan worden gedaan. Dat vond althans AiT, de bedenker van de AiT Smart One, ‘The GameChanger Smart Desk’. Wat het is? Een in hoogte verstelbaar bureau die zich laat bedienen via een bijbehorende app. Maar het biedt de gebruiker nog meer. Zoals programmeerbare lichaamsoefeningen en geïntegreerde aromatherapie. Plus een berg USB-poorten en de mogelijkheid om apparaten draadloos op te laden. En dan hebben wij het niet eens over de ingebouwde ‘smart’ voetensteun. Oh, en het bureau houdt bij hoe lang de gebruiker in een zittende positie heeft gewerkt om vervolgens hem of haar aan te sporen om van houding te veranderen (bijvoorbeeld door automatisch van een zit- naar een stabureau te converteren).

Leuk, maar waar blijft ie dan?

De Hongaarse meubelmaker AiT is in het voorjaar van 2020 gestart met een crowd funding campagne op Indiegogo.com. Dat leverde destijds het mooie totaal aan startkapitaal op van 953.712 euro. Bijna twee jaar later is er nog steeds geen sprake van uitlevering van productiemodellen aan de mensen die – al dan niet via Indiegogo.com – vroegtijds een Smart One hebben besteld. Volgens AiT zijn er verschillende redenen voor het oponthoud: van de noodzaak om extra investeerders aan te trekken tot chiptekorten. De klantenkring is er niet blij mee, dat moge duidelijk zijn. Zij hebben in ieder geval als schrale troost het promofilmpje nog.