VrijdagmiddagVideo IoT Kattendroger

VrijdagmiddagVideo: Slimme kattendroger dankzij IoT!

by Redactie IoT Journaal9 december 2022

Er zijn karweitjes waar zelfs de grootste kattenbezitter minder enthousiast over is. De kattenbak verschonen bijvoorbeeld. Of de kat een wasbeurt geven en het huisdier daarna met een handdoek afdrogen: het staat garant voor een fikse ruzie met een druipnatte kat. Gelukkig is daar nu – mede dankzij IoT – een high tech oplossing voor. Want waarom zou je de kat zelf afdrogen als dat ook op een slimmere – en veiligere manier voor het baasje – kan? Zoals te zien is in deze editie van de VrijdagmiddagVideo van IoT Journaal.

Petkit, een Amerikaanse producent van spullen voor huisdieren, heeft het probleem van het drogen van een natte kat willen oplossen. Het bedrijf claimt nu dat ’t gelukt is. De oplossing voor dit nijpende probleem is de Petkit Airsalon Max, een volautomatische slimme huisdierdroger. Met bijbehorende app.

Haardroger, maar dan anders

Zoals de naam al doet vermoeden, is de Airsalon Max te vergelijken met een haardroger uit een kapsalon. Alleen is de kap hier vervangen door een capsule waarin een kat (of een ander nat huisdier) in past. In de kast (met een afsluitbare, doorzichtige, deur) zit een ventilator die warme lucht (negatieve ionen) rondblaast. Plus wat sensoren en connectiviteitshardware. En met de bijbehorende app is onder andere de blaassnelheid en de windtemperatuur te regelen. De Airsalon Max heeft een inhoud van 60 liter, wat het volgens de producent geschikt maakt om er bijvoorbeeld twee katten of een kat en een kleine hond tegelijkertijd in te drogen.

Is het een koopje?

Petkit probeert wat kapitaal in te zamelen om de productie van de Airsalon Max te kunnen voorfinancieren. Dat gebeurt via een crowdfunding-campagne op Indiegogo.com. Wie hierop intekent, kan een rekenen op een prijsvoordeel: in plaats van 567 euro (adviesverkoopprijs) betaalt u slechts 331 euro. Is het daarmee een koopje? Dat oordeel laten wij aan u over. In ieder geval zijn er op op het moment van schrijven (met nog ruim een dag te gaan) al 354 mensen die het de moeite waard vinden. De teller op Indiegogo staat dankzij hen nu op 105.163 euro (doel was 9.474 euro). Met een beetje geluk komt de Airsalon Max net op tijd voor de feestdagen bij de enthousiaste kopers thuis: Petkit verwacht namelijk nog in december dit jaar te kunnen leveren. Tot die tijd is er natuurlijk het promofilmpje.