Kohler slimme kraan VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Stembediening voor de keukenkraan? Onmisbaar!

by Redactie IoT Journaal21 februari 2020

Deze editie van de VrijdagmiddagVideo valt in de categorie ‘hoe hebben wij ooit zonder gekund?’. Wij hebben er al vaker over geschreven: het slimme huis krijgt de komende tijd upgrades van ‘domme’ apparaten. Zoals de keukenkraan. Want handmatig water in een pan laten vloeien is, wel heel erg 2019.

Kohler, een Amerikaanse fabrikant van onder andere sanitair, is geen onbekende voor de vaste lezers van IoTJournaal. Begin 2019 had het bedrijf al een aardige poging gedaan om de boel in de badkamer te verslimmen. Met onder andere een wc-pot uitgerust met ondersteuning voor de slimme spraakassistent Alexa van internet-concern Amazon. Begin dit jaar is is dit jaar is die Alexa-ondersteuning uitgebreid naar ‘s werelds eerste slimme douchekop. Maar hoe zit ’t met de keuken? Ook daar heeft de fabrikant wat op gevonden. Voortaan bedient u de keukenkraan (‘aan/uit’) met spraakcommando’s via Google Assistant, Amazon Alexa of Apple Siri. Ideaal als u net een pan onder de kraan hebt gezet en bijvoorbeeld onverwijld wordt weggeroepen door een gezinslid.

Preciezere instructies

Wie meerdere spulletjes van het domoticasysteem van Kohler in huis heeft gehaald met de bijbehorende app (‘Kohler Konnect’), kan zelfs preciezere spraakinstructies geven. Zoals ‘Vul 1 glas met water’, of ‘Hoeveel water heb ik tot nu toe verbruikt?’. De eerlijk gebiedt wel te zeggen dat die uitgebreidere set commando’s niet met Apple Siri werken. Wanneer dat er komt? Daar hult Kohler zich over in stilzwijgen. Enfin, hoe het allemaal werkt, is te zien in het bijna verplichte promofilmpje.