Grush tandenborstel

VrijdagmiddagVideo: “Tandenpoetsen is nu echt leuk”

by Fred26 augustus 2016

“Ik kon het eerst niet geloven, maar hij heeft plezier in het tandenpoetsen!” De uitspraak komt van een gelukkige moeder die haar zoontje eindelijk zonder morren witte tanden laat poetsen. Yep, het is weer zover: er is een interactief apparaatje voor de badkamer op de markt gekomen. Ditmaal is het product niet helemaal IoT-fähig, maar volgens de makers komt er ook een versie die via het internet met de smartphone is verbonden. Tot die tijd wordt BlueTooth gebruikt als communicatiemiddel. Maak kennis met de Grush: ‘The first Interactive Tootbrush’.

Eindelijk zijn ouders van een enorme strijd met hun kids af. Voortaan gaan de kinderen namelijk zelf enthousiast aan de slag om hun tanden te poetsen. Een drietal ontwikkelaars uit Amerika hebben een tandenborstel ontworpen die met een game op de smartphone of tablet computer wordt gekoppeld. Tijdens het tandenpoetsen (30 seconden per ‘gebitszone’) registreert het spelletje of de tanden wel of niet goed gepoetst zijn. De game daagt de kids uit om dat juist goed te doen. U raadt het al: het is geen product, maar een geheel nieuwe ‘beleving bij het tandenpoetsen’. Voor 51,97 dollar te koop bij bijvoorbeeld Amazon.com. De spelletjes (Android en IoS) zijn gratis te downloaden via de respectievelijke app stores.

Andere tandenborstelmakers

Dr. Yong-Jing Wang (één van de bedenkers) kwam op het idee, omdat hij steeds torenhoge tandartsrekeningen kreeg voor het behandelen van de gebitten van zijn kinderen. Samen met zijn collega Ethan Schur (gamingexpert) ontwikkelde hij de games die van het poetsen een feestje moeten maken. In verdere samenwerking met tandheelkundig specialist Dr. Anubha Sacheti kreeg de game naast de fun factor ook een verantwoorde insteek. Overigens is het apparaat niet de enige ‘slimme’ kindertandenborstel meer. Braun heeft een dergelijk apparaat (en eentje voor volwassenen), net als Philips en de Duitse start-up PlayBrush.

En, hoe blij zijn de kids met de poetsbeleving en hoe wit zijn hun tanden? Kijk zelf maar: videootje!!!