Selfie drone IoT AIRPIX

VrijdagmiddagVideo: Ultieme selfies maken doe je met een micro IoT-cameradrone!

by Redactie IoT Journaal2 augustus 2019

Soms kom je een armlengte tekort bij het maken van een selfie met de smartphone. Of ben je de selfiestick vergeten mee te nemen. Wat moet je dan? Simpel: deze micro Internet of Things-drone kopen! Maak kennis met de ultime selfiedrone AirPix in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

Het apparaatje ziet er eigenlijk onooglijk uit. Dat moeten wij toegeven. Maar zijn daden benne groot, zullen wij maar zeggen. De AirPix lost namelijk één van de hedendaagse ‘wereldproblemen’ op: het maken van de beste en meest onderscheidende selfie. De 89 dollar kostende micro drone (102 x 85 x 13 millimeter) is weliswaar een lichtgewicht (52 gram), maar dankzij de vier ingebouwde rotors heeft het een vliegactieradius van zo’n 18 meter. Dus als er een grotere groep mensen moet worden gefotografeerd, dan is dat in principe prima te doen. Overigens kan de drone – dankzij enkele voorgeprogrammeerde ‘vluchtplannen’ – ook zelfstandig vliegen, belooft de maker. Op een volle acculading kan het ruim zes  minuten in de lucht blijven. Opladen gebeurt via de meegeleverde USB-C kabel. Als accessoire is nog een speciale powerbank verkrijgbaar.

Gezichtsherkenning

Met de fotografie zit het wel snor, dankzij de ingebakken 12 MP fotocamera (70 graden blikveld). En de AirPix is tevens in staat om videootjes te schieten (1920 x 1080 pixels, 30 frames per second). Om de beelden op te slaan, heeft het overigens een 8 GB MicroSD-kaartje meegekregen. De overdracht van de data gebeurt via WiFI 2,4 GHz). Wat de micro drone verder onderscheidend maakt, is het feit dat ‘t niet alleen via een app op de smartphone (Android en Apple iOS) kan worden bediend. Het apparaatje heeft namelijk de nodige software meegekregen, met onder andere onderwerptracking en gezichts- en gebaarherkenning. Dat laatste is bedoeld voor de bediening: u kunt de AIR PIX met handgebaren onder controle houden. De smartphone app is overigens ook voorzien van bewerkingsfuncties voor foto’s en video’s en kan het resultaat direct naar ingestelde social media-accounts posten (Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter).

Crowdfunding-succes

De belangstelling voor de AirPix is groot, als wij moeten afgaan op het crowdfunding project dat de Italiaanse fabrikant AirSelfie Company eind juni dit jaar met succes heeft weten af te sluiten. Via crowdfunding site Indiegogo werd door 8656 geïnteresseerden maar liefst 854.360 euro opgehaald. Mede dankzij de genereuze giften, is de productie van de AIR PIX inmiddels gestart. Uitlevering zal ‘in de loop augustus 2019’ beginnen. Nieuwsgierig geworden? Daar is de door de AirSelfie Company gemaakte ‘over the top’ productvideo voor bedoeld.