FridgeEye IoT Domotica VrijdagmiddagVideo

VrijdagmiddagVideo: Zo wordt elke koelkast slimmer

by Redactie IoT Journaal24 april 2020

Dankzij IoT kan het leven in huis zomaar makkelijker worden. Neem apparaten als de slimme persoonlijke assistent. Of de ‘connected’ deurbel met ingebouwde videocamera en de slimme koelkast die onder andere laat zien wat er allemaal in is opgeborgen. Allemaal zaken die waarde toevoegen aan het huishouden. Helaas komt het ook allemaal met een stevig prijskaartje. En daar is – in het geval van de koelkast – gelukkig een goedkopere oplossing voor. Zoals te zien valt in deze editie van de VrijdagmiddagVideo.

De steen der wijzen in dit geval komt uit Duitsland. Het in München gevestigde brezzl. GmbH is sinds 2015 bezig om ‘live more comfortable and more stustainable’ te maken. Tot dusver heeft dat twee producten opgeleverd: een oplaadkabelsetje voor smartphones (‘Cablewings‘) en Fridge Eye, een IoT-videocamera die de inhoud van een ‘domme’ koelkast streamt naar een app op de smartphone. Uiteraard gaat Fridge Eye verder dan ‘zomaar een camera voor streaming video in de koelkast plaatsen’. Althans, dat stelt de fabrikant van het apparaat. Want volgens brezzl. bespaart het veel geld, zorgt het voor minder stress bij het boodschappen doen én vermindert het ‘t onnodig weggooien van voedsel omdat het over de houdbaarheidsdatum is. Allemaal voordelen. En dat voor slechts 121 euro!

Even wachten aub

Wie nu al een Fridge Eye wil hebben, moet helaas even geduld hebben. Oorspronkelijk zou het in maart dit jaar op de markt komen. Maar door omstandigheden wordt het apparaatje pas in juni 2020 uitgeleverd. Kennelijk valt het concept wel in de smaak: de bijna verplichte crowdfunding campagne op Indiegogo.com is in ieder geval een succes gebleken. Brezzl. heeft in totaal 30.285 euro weten op te halen bij 153 geïnteresseerden. Die moeten dus helaas wat langer op hun bestelling wachten. Tot die tijd kunnen zij alvast het crowdfunding-filmpje van de Duitse fabrikant blijven bekijken.