HBR IoT CIO Corona

White paper: CIO’s willen niet meer terug naar het ‘Oude Normaal’

by Redactie IoT Journaal21 april 2021

De wereld zit nu nog gevangen in de coronapandemie. Hopelijk komt daar over niet al te lange tijd echter een eind aan. Hoe gaan organisaties dan weer ‘terug naar het oude normaal’? Of moeten CIO’s alvast voorsorteren op ‘een volgend normaal’, waarin technologieën zoals IoT, 5G, Artificial Intelligence en Machine Learning een belangrijke rol spelen? De gezaghebbende Amerikaanse management titel Harvard Business Review denkt dat wij voor de laatste optie moeten gaan. Het staat allemaal in de white paper ‘IT Leadership in the Next Normal‘, gratis te downloaden via IoT Journaal (11 pagina’s, 426 Kb, PDF).

Ga er maar vanuit dat na de coronapandemie niets meer volledig hetzelfde zal zijn. Dat is althans de conclusie van Harvard Business Review na eigen onderzoek en interviews met CIO’s werkzaam in verschillende sectoren. Mede door de beperkende maatregelen ingegeven door de pandemie (denk aan het verplicht thuiswerken), is bij menige organisatie de digitalisering in een verhoogd tempo doorgevoerd. Bijvoorbeeld door het invoeren van videoconferencing als de nieuwe standaard voor overleg binnen en buiten de organisatie. Of door het implementeren van IoT-oplossingen in fabrieken, zodat een groot deel van de processen vanaf afstand te beheren zijn.

Niet meer terug

Het is weliswaar grotendeels door noodzaak ingegeven, maar in de praktijk bevalt de doorgevoerde digitalisering de directies van organisaties eigenlijk behoorlijk goed. Dus terug gaan naar het ‘oude normaal’? Nee. Dat zien de CIO’s niet meer gebeuren. Lees er alles over in het HBR white paper en doe er uw voordeel mee.