ABI Research IoT Security Whitepaper

White Paper: Groei IoT-connecties zorgt voor security-nachtmerries

by Redactie IoT Journaal3 mei 2021

Marktonderzoeker ABI Research voorspelt dat in 2026 er werelwijd zo’n 23,6 miljard IoT-apparaten aan het internet verbonden zullen zijn. Om dat in perspectief te zetten: eind dit jaar staat de teller op circa 8,6 miljard stuks. Die sterke groei zorgt ook voor de bijbehorende cybersecurity-nachtmerries, aldus het bureau. Het staat allemaal in een white paper. Uiteraard gratis te downloaden via IoTJournaal (14 pagina’s, 4,17 Mb, PDF).

De één zijn gehackte IoT-apparaat is de ander zijn brood, om maar eens een spreekwoord te parafraseren. Volgens ABI Research zorgt de flinke stijging in het aantal IoT-connecties voor een evengrote groei van het aantal cybersecurity-risico’s. Met andere woorden: daar ligt een flinke markt voor aanbieders van cybersecurity-oplossingen gericht op IoT-toepassingen. Om het maar direct in geld te vertalen: in 2026 zal daar door organisaties een slordige 16,8 miljard dollar aan worden besteed.

ABI Research IoT Security Markt

Marktsegmenten en investeringen

ABI Research heeft voor het gemak de markt voor IoT-security oplossingen in vier segmenten onderverdeeld: ‘device security’, ‘network & communication security’, ‘data security’ en ‘application security’. In 2026 zal het meeste worden uitgegeven aan beveiliging van IoT-data, verwacht het bureau. 4,879 miljard dollar, om precies te zijn. Een goede tweede is de beveiliging van IoT-apparaten. Daar wordt over vijf jaar 4,826 miljard dollar aan besteed.

ABI Research IoT Security Markt II