Whitepaper: Supply chain management-club APICS over IoT

by Paul13 september 2016
Buiten het specifieke supply chain management wereldje (SCM) is APICS niet of nauwelijks bekend. Binnen de SCM-community mag het gerust een instituut heten, met zo’n 45.000 leden wereldwijd én de nodige opleidingen en certificeringen. APICS heeft vorig jaar een studie laten doen naar de impact van The Internet of Things op supply chain management. De conclusie: IoT gaat ook hier een behoorlijke invloed hebben.
Harry Machado en Kartik Shah, de samenstellers (en APICS-leden) van de whitepaper ‘Internet of Things (IoT) impacts on Supply Chain’, zien de nodige voordelen van IoT op SCM. Organisaties kunnen bijvoorbeeld sneller en goedkoper inspelen op de behoefte aan vervangingsgoederen, zoals toners van printers. Machado: “Deze geavanceerde technologieën stellen organisaties in staat om ook allerhande andere zaken te optimaliseren. Denk aan de workflow in fabrieken, het tracken van materialen en de optimalisatie van de goederendistributie. Dat heeft in potentie positieve effecten op de omzet- en winstcijfers van de bewuste organisaties.”
Nadelen
Het duo ziet ook nadelen: zo wordt de complexiteit van IoT-oplossingen alleen maar groter, wat weer expertise én investeringen vergt. Daarnaast wijzen Machado en Shah op het beveiligingsaspect: wie dat niet goed regelt, staat een potentiële nachtmerrie te wachten.
Enfin, lees zelf wat volgens APICS de impact van IoT op supply chain management is. Wij hebben het rapport voor u hier alvast klaargezet.