Undagrid winnaar IoT Awards 2018

Winnaars IoT Awards 2018 aan ‘t woord: Undagrid

door Redactie IoT Journaal24 september 2018

Nu de eerste herfstige buien over Nederland trekken, is het bijna niet meer te geloven dat slechts een kleine drie maanden geleden op een zonovergoten dag in mei de IoT Awards 2018 zijn uitgereikt. De redactie van IoTJournaal, initiatiefnemer van deze onderscheidingen voor de beste Internet of Things use cases, was benieuwd naar hoe het is vergaan met de genomineerden en winnaars. Even terugblikken (en vooruitkijken) met Marcus Breekweg, mede-oprichter Undagrid en winnaar in de categorie ‘Industry‘.

De toekenning van de Industry IoT Award 2018 is een mooie bekroning voor het ondernemerschap van Marcus Breekweg, die samen met drie compagnons vier jaar geleden Undagrid startte. Inmiddels telt het bedrijf meer dan twintig werknemers, heeft het een aardige klantenportfolio (zoals de luchthaven Schiphol) en is het internationaal aan het uitbreiden (met IoT-connectiviteit en IoT-hardware van IoT Awards Principal Partners Vodafone en DellEMC). “Het winnen van de IoT Award was een mooie erkenning voor het team en het werk dat wij hebben verricht. Daarnaast hebben wij veel reacties gekregen via bijvoorbeeld LinkedIn”, zegt Breekweg.

Om het geheugen even op te frissen: dit was het juryrapport dat bij de toekenning van de IoT Award 2018 ‘Industry’ hoorde:

“Bij de categorie industrie wordt al snel gedacht aan dampende fabrieken. Toch is het breder dan dat. En dat is te zien aan de winnende IoT use case. Een oplossing voor rondzwervende bagagekarretjes op drukke vliegvelden. Het lijkt een triviale toepassing, maar volbeladen reizigers die op een willekeurige drukke dag tevergeefs naar een karretje zoeken, zijn het daar niet mee eens. Undagrid heeft hiervoor de oplossing bedacht. Op Internet of Things gebaseerd, uiteraard.

De Undagrid-toepassing gaat verder dan alleen maar het opsporen van verdwaalde bagagekarretjes: het wordt ook ingezet voor andere – niet gemotoriseerde – zaken op vliegvelden.

De bredere inzetbaarheid, hoge schaalbaarheid en de manier waarop IoT is verwerkt, laat Undagrid volgens de jury met kop en schouders boven de andere inzendingen uitsteken en maakt het tot een overtuigende winnaar in de categorie Industry.”

Het leven na de IoT Award

Wij hebben onze camerajournalist Fred op pad gestuurd om Marcus Breekweg voor de rollende camera’s aan de tand te voelen over het leven na de IoT Award. Videootje!

twittergoogle_pluslinkedinmailtwittergoogle_pluslinkedinmail